Szamosi Zsófia is bemutatkozik a 6SZÍN-ben

2021. 12. 10., 9:29pm
A Janikovszky Éva azonos című regényéből készült, A lemez két oldala című produkciót 2013-ban mutatták be

by Szendi Horváth Éva

A Janikovszky Éva azonos című regényéből készült, A lemez két oldala című produkciót 2013-ban mutatták be Tollár Mónika rendezésében. A “felolvasó képzeletszínház” az évek alatt számos sikert megért és a közkedvelt író gondolatait több színművész is megszólaltathatta.

Szamosi Zsófia

2021.október 18-án, a Jászai Mari-díjas Szamosi Zsófiával egészül ki a produkció csapata. Így a 6SZÍN közönsége Horváth Lili, Elek Ferenc és Simon Kornél mellett az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilm főszereplőjét is láthatja a Jókai utcai teátrum színpadán.

Az előadás tökéletes kikapcsolódás kínál.  A nézők jókat nevethetnek a szereplőkön, vagy akár saját magukon is. Megláthatják, hogyan változik az ember véleménye és viselkedése attól függően, hogy egy-egy jelenetben milyen szerepben van jelen. Hisz’ ugyanarról a dologról másképp’ mondja vagy éppen tudja meg a „tutit” anyaként, feleségként vagy anyósként.

Az előadás ajánlója:

„Biztos mindenkinek ismerős, ha a saját véleménye nagyon eltér a saját – adott esetben fél órával ezelőtti – véleményétől. Csak mert közben egy másik szerepbe került, és már nem az anyukáját kell győzködnie ugyanarról, hanem a gyerekét. Nyilván néha nagyon nehéz nevetni ezeken a helyzeteken, de egy sötét nézőtéren simán lehet úgy csinálni, mintha ez nem rólunk szólna, hanem másokról. A fergeteges előadás gyorsan magával ragadja az embert, az elragadtatottság állapotában viszont nehéz színlelni. Így a röhögés feloldja azokat a gátlásokat, amik ezekben a helyzetekben rakódnak ránk. Janikovszky Éva azonban túl jó megfigyelő, a megengedő humor nem fedi el, hogy ezek bizony mi vagyunk. Szóval ez valami felszabadító röhögés, amiből kevés van az életünkben, miközben minden más módszer hatástalannak tűnik az élet nagy kérdéseinek kezelésére.

 Fotó: Erdélyi Gábor