Sosem voltak ilyen sokan az első napon

2022. 15. 07., 10:59pm
Látogatói rekorddal indult az EFOTT

 

Az egyetemisták fesztiválján már az első napon is afürdőzés, sport és az aktív kikapcsolódás volt a főszerepben. Este pedig T.Danny, Dzsúdló, BSW, Metzker Viktória és sokan mások gondoskodtak arról, hogy hatalmas bulival induljon az idei EFOTT.

Csütörtökön Horváth Tamás, a Bagossy Brothers Company, ByeAlex és a Slepp, valamint a Wellhello vette birtokba a nagyszínpadot.

A szerda lett az új szombat a Velencei-tóhoz hazatérő EFOTT-on, amely már első napján bizonyította, hogy az egyetemi hallgatók egyik legnépszerűbb fesztiválja.

Annyian voltak az első napon, mintha minimum hétvége lenne,és egy nemzetközi sztárfellépő csinálná a bulit, pedig„csak” a fiatalok szabadultak fel a nagyszínpadra: T. Danny, Dzsúdló, BSW és Metzker Viktória töltötte meg a nagyszínpadi küzdőteret. Az end show is hatalmas volt:Metzker Viktória utolsó számaira visszatért Miss Mood,valamint T. Danny. A BSW mellett a ValMar is feltűnt a nyár slágerével, az Úristennel – mondja Budai Marcell, az esemény sajtófőnöke.

A csütörtök is erős: a nagyszínpadot Horváth Tamás, a Bagossy Brothers Company, ByeAlex és a Slepp, valamint a Wellhello vette birtokba. Gyors ütemben fogynak a jegyek, így mindenkinek érdemes mielőbb beszerezni a belépőket!

Programból nincs hiány: két kültéri színpadot, két arénát, számtalan zenei színpadot, család- és hallgatócentrikus programokat, valamint rengeteg meglepetést is kínála legszerethetőbb, legzöldebb, leghűsítőbb nyári zenei fesztivál. A rendezvény területét idén először madártávlatból is meg lehet ismerni, a Schönherz Iskolaszövetkezet által üzemeltetett óriáskeréknek köszönhetően.

Aki pedig meghittebb kikapcsolódásra vágyik, például öregdiákként korábbi egyetemi barátaival szeretne ünnepelni, azt az Alumni Fiktív Music Stage-en színvonalas jazz, blues, funk, hip-hop, latin, reggaeton és soul koncertek, valamint bor- és koktélkülönlegességek és különleges gasztronómiai élmények várják.

A megnyitó

Elindult a legszerethetőbb, legzöldebb, leghűsítőbb nyári zenei fesztivál, az EFOTT. Több mint 3000 kempingező költözött be kedden és szerdán a sukorói szabad strand területén kialakított fesztiválhelyszínre. Biciklivel is lehet érkezni és mindenki komposztálhatja a hulladékát is.

Lasztovicza Gábor, Murai László, Dr. Gyuricza Csaba, György László, Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva,

Szerda délután bejárta az eseményt a felsőoktatásért felelős államtitkár, György László is, akit a házigazda MATE rektora, Dr. Gyuricza Csaba vezetett körbe. Elkísérte őket Murai László, a HÖOK elnöke, valamint Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva, Sukoró polgármestere.

Az államtitkár bejelentette: azoknak az önkéntes hallgatóknak, akik munkájukkal segítették az orosz-ukrán háború elől menekülőket, napijegyet ajándékoztak. Mintegy 5000 hallgató váltotta be a jegyét.

Dr. Gyuricza Csaba hangsúlyozta a bejáráson: „Azt a célt tűztük ki, hogy az EFOTT legyen a legzöldebb fesztivál. A körforgásos gazdálkodás keretében megszerveztük a fesztiválon keletkező biológiailag bontható hulladékok szelektív gyűjtését, előkezelését, valamint közösségi komposztálását, illetve az egyéb hulladékok újrahasznosítását”.

Részletes program:https://efott.hu/programok/

Időpont: 2022. július 13-17.

Helyszín:Velencei-tó, Sukorói-félsziget

A fesztivál Facebook oldala:https://www.facebook.com/efott/