Sonka, sonka és megint sonka

2020. 14. 07., 10:25am
A híres spanyol rendező, Pedro Almodovar régi sikerfilmje, a Sonka, sonka jut annak a hasát szerető embernek az eszébe, aki rábukkan Gódor András sonkás-sajtos webshopjára.

A híres spanyol rendező, Pedro Almodovar régi sikerfilmje, a Sonka, sonka jut annak a hasát szerető embernek az eszébe, aki rábukkan Gódor András sonkás-sajtos webshopjára.

A „Sonkás Gódor” huszonöt éve dédelgetett álma vált azzal valóra, hogy két hagyományos boltja mellett elindította a webáruházát is.

Ha már online-térben is megvetette a lábát, akkor itt is nagyot dobbantott. Gódor András rekordméretű sonkakínálatot állított össze, hisz’ a vásárlók közel 500 termék közül válogathatnak nála. Magyar gyártók válogatott húskészítményei mellett a külföldi sonkák legnagyobb hazai választékával indult el a hazánk legnagyobb kínálatú sonkás webshopja, a sonka.hu.

Gódor András több mint három évtizede dolgozik a Fény utcai piacon, akit ma már mindenki — de a budaiak biztosan — csak „a Sonkásként” emlegetnek. A hentes-kereskedő üzlete ezt a nevet tizenöt éve viseli. A jóhírnevét a bőséges választék mellett a minőségi termékeknek köszönheti.

Gódor András a webárúházzal kapcsolatban elmondta: Hosszú ideje játszottam a gondolattal, hogy a termékeinket online is elkezdjük forgalmazni, de valamiért mindig akadályokba ütköztem. A koronavírus-járvány idején viszont olyan nyomás helyeződött ránk, így eljött a végső elhatározás pillanata, és belevágtunk a megvalósításba. Rengeteg munka áll mögöttünk, három hónapig dolgoztunk rajta. Ám a végeredményt látva és a visszajelzéseket hallva úgy érzem, abszolút megérte az energiabefektetés” 

A webshopon közel 500 minőségi termékből, köztük hazai és import sonkákból és sajtokból, szárazáruból, tejtermékekből, konzervekből és salátakiegészítőkből válogathatnak a vásárlók.

A kínálat más hazai webáruhazákhoz képest jóval szélesebb és magasabb minőséget képvisel. Gódor András ezzel kapcsolatban elmondta: Sonkáink szavatossága ugyan rövidebb a megszokottnál, de a termékeink frissebbek. Nem tartalmaznak tartósítószereket, és a csomagolásnál nem használunk műanyagot, ezáltal a környezetvédelemre is komoly hangsúlyt fektetünk. A magasabb minőségű helyi sonkákon kívül osztrák, német, olasz, spanyol, szlovén, francia, belga és macedón különlegességeket is kínálunk. Túlzás nélkül állíthatom, hogy virslink pedig a piac legjobbja.

Azt is hozzátette, hogy odafigyelnek az ételérzékenyekre is. Több termékük teljesen adalékanyagmentes: nem tartalmaz laktózt, glutént, polifoszfátot és színezéket sem.

Gódor András továbbá azt is büszkén ecsetelte, hogy különböző méretekben már sajttálak, sonkatálak és vegyes tálak is rendelhetők tőlük. Így a családi vagy a baráti összejöveteleken igazi minőségi termékek kerülhetnek a vendégek elé. Ráadásul a megrendelők maguk állíthatják össze, mi legyen a házhoz küldött tálcákon.

Gódor András szerint az élelmiszer bizalmi kérdés.  Majdnem minden beszállítójával személyes kapcsolatban áll, sokat kóstol, saját ízlése pedig visszaköszön a pultban és a webshopon is.

Olyat nem árusítok, ami nekem nem ízlik, — mondja mély meggyőződéssel. Tőlünk mindenki olyat terméket kap, amihez máshol nem jutna hozzá, és erre én magam vagyok a biztosíték. Ahogy cégünk üzleti hitvallása is szól: amit mi nem ennénk meg, azt nem adjuk másnak sem!” – tette hozzá. Egyúttal köszönetet mondott a sonka.hu-t fejlesztő Modernity Marketingnek, akik nélkül nem jöhetett volna létre az online webáruház.