Skorpió a gin tonic-ban

2020. 13. 11., 6:14pm
Őrült gin tonik kombinációkat kreáltak a VII. kerületben

Őrült gin tonik kombinációkat kreáltak a VII. kerületben

Thaiföldről rendelik a szárított skorpiókat hazánk - alighanem legkülönlegesebb - gin tonic variációjához. És, aki elég bátor, a végén el is fogyaszthatja a pohár fenekén fekvő ízeltlábút. A budapesti szórakoztatóhelyen található meg egyébként az ország legnagyobb gin tonic választékja, amelyek elkészítéséhez a skorpiók mellett olyan speciális alapanyagokat kínálnak, mint a japán málnalevél, a gyöngyhagyma vagy a dzsungelbors.

A Neverland szabaduló-szobák bárjaiban kóstolható, polgárpukkasztó ínyencségnek a bartenderek egy vad, csípős, fűszeres világot kölcsönöztek.

Október elején teljes egészében megújult a Dohány utcai bár itallapja. Mivel hetente nyílik új gin lepárló a világon, és a kézműves tonikot készítő helyek száma is dinamikusan növekszik, az ajánlatot napjaink legkedveltebb kevert italára építették fel a legszórakoztatóbb budapesti szabaduló-szobában. A vendégek papíron több mint 40 féle gin tonikból választhatnak, de ha ez nem lenne elég, akkor akár 100-nál is több készleten lévő ginből variálhatnak kedvük szerint.

A kínálat legnagyobb sztárja egyértelműen a skorpiós gin tonik, amit a szórakoztatóhely bartenderei alkottak meg, és amely egyedülálló egész Magyarországon. Az ízeltlábúakat Thaiföldről importálják, hogy aztán egy vad, csípős és fűszeres ital részét képezzék.

A skorpiót az ínyencségeket kedvelő vendégek természetesen el is fogyaszthatják. Íze a tücsökhöz hasonlít, szaga pedig a jobbára rovarokból, bogarakból készülő haltápokéra emlékeztet.

A Neverland Bar Escape Room itallapján szereplő összes gin tonikot a helyi bartenderek alkották meg. Work shopokon párosítottak több százféle gin tonikot dzsungelekből, Ázsiából és Ausztráliából származó fűszerekkel, kivonatokkal, így született meg a tökéletes végeredmény.

A legkülönlegesebb italkombinációk közé tartozik egy gyöngyhagymás, umami kivonatos finomság, az ázsiai íz-világot egy szójás, sós gin tonik képviseli. Az ételek mellé pedig tökéletesen passzol az olívaolajjal, paradicsommal, rozmaringgal és bazsalikommal készülő, gyakorlatilag salátának ható frissítő.

Nem maradhat el a kínálatból egy kizárólag magyar alapanyagokból felépített hazai gin tonik sem, amit paprikával fűszereznek a Neverland bartenderei.

Természetesen a gin tonikok tömkelege mellett különlegesebbnél különlegesebb koktélokkal is várják a vendégeket a Dohány utcában. Ezen a téren akár megtapasztalhatjuk az Unicum és a nyers tojás együttes hatását, de átélhetjük a kétféle abszintet tartalmazó, lángoló koktél által nyújtott élményeket is.