Siófok: Itt kezdődik a Balaton!

2018. 10. 04., 12:15am
Gasztronómia, koncertek, és programok az egész családnak: várossá nyilvánításának 50. évfordulóján különleges eseménysorozattal ünnepel Siófok.

Gasztronómia, koncertek, és programok az egész családnak: várossá nyilvánításának 50. évfordulóján különleges eseménysorozattal ünnepel Siófok. Kulturális, zenei, és gasztronómiai programok teszik egész évben izgalmassá a Balaton legelevenebb városát.

 Siófokot 1968-ban nyilvánították várossá. Olyan hírességek is jártak itt, mint ElizabethTaylor és Richard Burton. Az elmúlt ötven évben a patinás nyaralóhely hatalmas változásokon ment keresztül. A régió kedvenc üdülőhelye, ma is az ország egy legkedveltebb turisztikai célpontja. amely nem csak nyáron, hanem egész évben is tartalmas kikapcsolódást ígér.

A széles programválasztéknak és kikapcsolódási lehetőségnek köszönhetően Siófok továbbra is népszerű a külföldiek körében. A szállásadók beszámolói szerint 2017-ben több német, osztrák, lengyel, angol vendég érkezett, és a szomszédos országokból, Szlovákiából, Szlovéniából is többen választották a magyar tengert a kikapcsolódáshoz.

A környékbeli fesztiválok időszakában érezhető a fiatalok érkezése a városba (25-35 év), de túlnyomó részt a családosok és a középkorúak voltak jellemzők.

A korábbi évekhez képest tavaly is nőtt a Siófokon eltöltött éjszakák száma. A 2017-es évben 1 117 321 regisztrált vendégéjszakát töltöttek el, a település kereskedelmi és magánszálláshelyein. A város vezetése és a Siófok 50 rendezvénysorozat szervezői arra számítanak, hogy ez a szám idén még magasabb lesz.

A jubileumi évforduló alkalmából a város jelentős beruházásoknak köszönhetően kívül-belül megújult és egy egész éven át tartó, tíz nagyrendezvényből álló programsorozattal mutatja meg új arculatát.  Rengeteg szórakoztató eseményt és családi kikapcsolódást ígér a város egész évben, tavasztól egészen szilveszterig a város lakói és a belföldi turizmusra nyitott, aktív pihenésre vágyó látogatók számára.

A Siófok 50 ünnepi programsorozat nyitóeseménye a Húsvéti Nyuladalom volt, amit idén már harmadik alkalommal rendeztek meg a város főterén.

A Pünkösdi hétvégén, május 18-21 között indul az igazi balatoni szezon. A Pünkösdi Szezonnyitó új helyszínen, a Siófoki Nagystrandon, a PLÁZS-on lesz és egy Mystery Gang, valamint Fenyő 50 koncerttel kezdődik, majd a hétvégét a Wellhello és az Irigy Hónaljmirigy élő showja teszi felejthetetlenné. Hétfőn este a Csík Zenekar koncertje zárja a sort.

A Siófok 50 ünnepi programsorozat keretében folyamatosak lesznek az ingyenes rendezvények, amelyeken olyan sztárok lépnek fel idén, mint Deák Bill Gyula, a Beatrice, a Bikini, koncertet ad Demjén Ferenc, a Budapest Bár, fellép az Ismerős Arcok, és az R-GO is.

Ugyancsak az ország legnépszerűbb előadói és együttesei érkeznek a PLÁZS-ra: az Ocho Macho, a Punnany Massif, a Piramis és Majkáék is hozzák a rájuk jellemző szenzációs hangulatot. Szintén a PLÁZS-on, a MOL Nagyon Balaton programsorozat keretében Lovasi András és barátai lépnek színpadra júliusban. A „Lovasi ’18” a tavaly év végi Budapest Arénában bemutatott életműkoncert balatoni „különkiadása”, amely a Siófok 50 egyik kiemelt nyári eseménye. Idén Siófok kiemelt szerepet kap a MOL Nagyon Balaton kampányában és a régió legfontosabb, legizgalmasabb eseményeit csokorba gyűjtve mutatja be a hazai és nemzetközi turistáknak.

Majka és zenekara szeret visszatérni Siófokra, mert számukra is “Itt kezdődik a Balaton”. A rapper számára olyanok ezek a koncertek, mintha nyaralni jönne.

- A Zenekar minden tagja imádja a nyarat, a Balatont, így Siófokot is, a lángos, a balatoni hekk, a fürdőruhás csajok színes, nyüzsgő kavalkádját. Mindenkinek szinte csak jó emléke van innen. Kivéve, amire nem emlékszünk - nyilatkozta nevetve Majka.

Június 30-án az összes Ákos rajongónak a Siófoki Nagystrandon, a PLÁZS-on a helye, hiszen a Félévi Nagykoncert keretében Kovács Ákos visszatér egyik kedvenc nyári koncerthelyszínére.

Zenei csemegék persze egész évben kínálkoznak a Siófokra látogatóknak. A jazz kedvelők júliusban Jazz fesztiválon, a komolyzene rajongók pedig az ingyenes “Zenél a város” programsorozaton szórakozhatnak.

Színházi programokban is bővelkedik majd a nyár Siófokon, hiszen a Színpart szabadtéri színpadon, a nyári hétvégéken a Játékszín előadásit élvezhetik a látogatók.

A gasztronómia szerelmesei nyáron a Bor és Fröccsfesztivál elnevezésű rendezvényen kortyolhatják a hűsítő italokat, ősszel pedig Halfesztivál és Libadalom lakatja jól Siófokot és vendégeit.

Siófok kimondott célja, hogy a családok egész évben megtalálják itt a kedvenc programjaikat ezért folyamatosak a gyerekeknek és felnőtteknek szóló programok. A civil egyesületek, a Kálmán Imre Kulturális Központ, a BRTK Könyvtár, valamint a PLÁZS, a Galerius fürdő, a Balatoni Hajózási Zrt., a Balaton-parti Kft. és a Siófoki Fürdőegylet-Turisztikai Egyesület is erre a különleges évre készül.

www.siofokportal.com  www.siofok50.com  https://www.facebook.com/hellosiofok/

A sorozat fő támogatója az MVM Zrt.