Sikerrel zárult a szállodások összefogása

2022. 20. 02., 9:07pm
Az idei országos gyűjtés során közel öt tonna őszi-téli ruha gyűlt össze, amellyel körülbelül 3000 személy meleg ruha ellátását lehet biztosítani a téli hónapokra.

by Szendi Horváth Éva

2021 decemberében az MSZÉSZ CSR szekció és a HotelHero közös jótékonysági ruhagyűjtési akciót hirdetett. A szállodai és vendéglátó ipari szakmában dolgozó kollégák, üzleti partnerek és beszállítók ismét összefogtak, hogy 2022. január 16-ig összegyűjtsék az adományozásra szánt ruhadarabokat a regionálisan kijelölt, két budapesti és tizenöt vidéki szállodai gyűjtőponton. A kampány szervezői nem csak egy jó célt szolgálnak ezzel, hanem egyúttal a fenntarthatóság elve is érvényesül, hiszen ezek a ruhák nem a szemétben landolnak.

Az adományokat a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei juttatják el a napokban azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van a támogatásra

—Az idei sikeres akcióért köszönet illeti a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének régióvezetőit, akik eredményesen mozgósították a körzetükbe tartozó szállodásokat. Köszönet a 17 szállodának, amelyek a legnehezebb körülmények között is vállalták a gyűjtőpontok szerepét. Kapcsolathálójukat működésbe hozva ö tonnányi ruha összegyűjtését tették lehetővé és nem utolsósorban köszönet mindenkinek, aki a felhívás hatására a gardróbját felforgatta. – mondta Dudás Ildikó, a HotelHero jótékonysági projektek egyik szervezője.

Számos nehéz helyzetben élő család, egyedülálló ember gondja télen, hogy nincs évszaknak megfelelő meleg ruházatuk, lábbelijük, pedig ezek megléte elengedhetetlen egészségük megőrzése szempontjából. A jó minőségű ruházat növeli az önbecsülésüket és segíti a szociális kapcsolataikat, ezért a támogatottaink nagyon hálásak az ilyen jellegű adományokért. Szeretnénk megköszönni a szállodai dolgozóknak és családtagjaiknak az önzetlen segítséget. – tette hozzá Waller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt szociális szakmai vezetője.

A ruhagyűjtő akciót követően a szállodások jótékonysági főzéssel folytatták az éves CSR programjukat. A szakma képviselői január 23-án, Budapesten, február 27-én pedig egy országos akció keretében 12 helyszínen fognak össze, hogy egy tál meleg ételhez juttassák a rászorulókat. Az esemény beszállító partnere februárban a Mirbest Cégcsoport. Az adományokat a Magyar Vöröskereszt regionális irodáinak munkatársai juttatják el a megfelelő helyekre

Háttér információ: hotelhero.hu

Háttér információ a Magyar Vöröskeresztről: voroskereszt.hu