Sikeres volt a Margitszigeti Színház összefogása és gyűjtése

2023. 28. 09., 2:09pm
Tavaly június 27-én Tóth Nikolett táncművész súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett

 

by Szendi Horváth Éva

A színház igazgatója, Bán Teodóra és Tóth Nikolett - Fotó: Mihály Samu

Mindez akkor történt, amikor a Jókai utcában egy lakóház épületrésze ráomlott.

Szeptember elején a táncművész átvette a A Margitszigeti Színház támogatását, a 3.324.000 Ft összeget a Tóth Nikolett Alapítvány részére. A megsérült táncművész életét az orvosok sikeres beavatkozásának köszönheti. A balesetet követően számos műtét sem tudta a táncművészt lábra állítani, melynek következtében nagyívű balettkarrierje is megszakadt. A barátai által létrehozott alapítvány a rehabilitációjára és a további műtétekre gyűjt támogatást. A Margitszigeti Színház a művésznő jövőbeli terveihez és a sikeres műtétek támogatására ajánlotta fel segítségét és adta át a beérkező adományokból és a jegybevételből származó bevételt.

A Margitszigeti Színház augusztus 4-én a Fergeteges című táncelőadáshoz kötődően a mielőbbi gyógyulás érdekében jótékonysági gyűjtést szervezett. A nyári szabadtéri előadást maga a táncművész is megtekintette. Az esemény előtt Bán Teodóra a színpadon köszöntötte Tóth Nikolettet és kérte a közönség további támogatását. Elmondta, hogy a Margitszigeti Színház vállalja, hogy minden, a Fergeteges produkcióra megváltott színházjegyből 1500 Ft-ot átad a Tóth Nikolett Alapítvány részére.

A Margitszigeti Színház a művészeti tevékenysége mellett a társadalmi felelősségvállalás terén is elkötelezett.

-A Margitszigeti Színház kezdeményezésére egy példaértékű együttműködés alakult ki a közönséggel. A közösség támogatásával, segítségével együtt volt lehetőségünk ezt a kezdeményezést sikerre vinni. Sikerült a közönséget ebben a társadalmilag értékes kampányban is magunk mellé állítani. Így elmondhatom, hogy igazi jó közösség lettünk minden tekintetben, – mondta Bán Teodóra a Margitszigeti Színház ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője. Az Operaház egykori balerinája a legnagyobb szeretettel és nyitottsággal továbbra is kéri az emberek segítségét. 

-Kedves Teodóra! Nagyon jól esett, hogy így ismeretlenül is, de megérintett a sorsom és ezáltal felkaroltad az alapítványt és adománygyűjtést kezdeményeztél a részemre. Mélyen meghatott, hogy bár nem én táncoltam Sissy szerepét, de valahol mégis rólam szólt az előadás és ugyan kissé fájdalmas, de egyben jó érzés volt újra színpadon “állni”. Még mindig hihetetlen számomra, hogy mennyi ember jött el azért, hogy a jegyek megváltásával engem is támogassanak. Az előadás által összegyűlt adomány 3 havi korszerű és személyre szabott rehabilitációs kezeléshez segített hozzá, amiért nagyon hálás vagyok! Az est nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a rehabilitációm magán úton is megkezdődhessen, amiben személy szerint nagyon bízom! Teodóra örülök, hogy személyesen is megismerhettelek! Nagyon hálás vagyok Neked és a Margitszigeti Szabadtéri Színháznak, hogy így szíveteken viselitek a sorsom! Köszönöm!” – nyilatkozta Tóth Nikolett az adomány átvétele után.

Az alapítvány továbbra is várja a támogatásokat, mely összegből Tóth Nikolett rehabilitációját támogatják. 

Tóth Nikolett Alapítvány:

OTP bank: 11714051-21460409

Adószám: 19358796-1-42

IBAN: HU69117140512146040900000000 

www.margitszigetiszinhaz.hu