Segítésképpen szemvizsgálat

2022. 18. 03., 12:17pm
Ukrán és orosz nyelvű ingyenes látásvizsgálattal várják a hazánkba érkezőket

 

 

Az orosz-ukrán háború hatására már sok ezer menekült érkezett eddig Magyarországra. Sokan csak remélik, hogy a jelenlegi állapot mielőbb jobbra fordul, és újra visszatérhetnek majd hazájukba, otthonukba. A többség csak egy-két bőröndnyiholmival, egy élet munkáját hátrahagyva érkezik hozzánk. A helyzetre való tekintettel számos szervezet segítő szándékkal reagál, köztük egyre több olyan családi vállalkozás is, mint az ANKA optika.

A vállalkozás tulajdonosai is Kárpátaljáról érkeztek

Az ANKA optika egy óbudai családi vállalkozás, melynek tulajdonosai kárpátaljai származású magyarok. Bár a család még 1990-ben átköltözött Magyarországra, szívügyüknek tekintik az onnan érkezők támogatását, különösen ebben a helyzetben.

„Erős kötődésünk van Kárpátaljához mind a mai napig. Sajnálattal figyeljük a határon túl történteket és éppen ezért döntöttünk amellett, hogy a lehetőségeinkhez mérten mi is segíteni szeretnénk a bajba jutottak számára azzal, amivel talán a leginkább tudunk” - mondta Károly Tamás látszerész, az ANKA optika tulajdonosa.

Károly Tamás látszerész

Most ingyenes magyar, ukrán és orosz nyelvű vizsgálat áll rendelkezésre

A vállalkozás a magyar mellett bizonyos időközönként ukrán, orosz, angol, német és román nyelvű kiszolgálással is várja ügyfeleit.

„Bár családi vállalkozás vagyunk, így korlátozottak a lehetőségeink, mégis szeretnénk segíteni. Akik az orosz-ukrán háborús helyzetből adódóan menekült státuszban vannak Magyarországon és ezt igazolni is tudják, azoknak most ingyenes látásvizsgálatot tudunk biztosítani. Ráadásul akár ukrán és orosz nyelvű orvosi szemvizsgálatra is van lehetőség vásárlási kötelezettség nélkül. Ha pedig szükséges, limitált számban rendelkezésre állnak szemüvegkeretek és lencsék is” – tette hozzá az ANKA optika tulajdonosa.

A lehetőség különösen azok számára nyújthat segítséget, akik egyáltalán nem, vagy csak minimálisan beszélnek magyarul. Az érkezés előtt minden esetben előzetes érdeklődés és bejelentkezés szükséges. Ez megtehető több formában is, akár e-mailben a hello@ankaoptika.hu címre írva vagy telefonon, magyar nyelven a +36 20 380 8329-es szám tárcsázásával. További információ pedig az ankaoptika.hu honlapon elérhető.

Minden megosztás számít

Azért, hogy eljusson a megfelelő személyekhez a felhívás, minden megosztásért hálásak a tulajdonosok. A vállalkozás Facebook oldalán is közzétett bejelentés már sokakat megszólított. Azonban ahhoz, hogy minél többen tudomást szerezzenek erről a segítő lehetőségről, azt kérik, hogy továbbra is osszák a bejegyzésüket.

A felhívásról készült poszt itt található:

https://www.facebook.com/ANKA.optika/videos/517552413294211/

Fontos viszont, hogy amennyiben sürgősségi szemészeti ellátásra szorul valaki, a hivatalos úton, a 112-es telefonszámon elérhető segélyhívónál jelezze azt.