Segítés a mentőknek és az időseknek

2020. 01. 05., 1:15pm
5 millió forint értékű adományt jutatott el a Scitec a frontvonalban lévők megsegítésére

5 millió forint értékű adományt jutatott el a Scitec a frontvonalban lévők megsegítésére

Nagyszabású támogatói programot indított el a sport-táplálékkiegészítőket gyártó Scitec a koronavírus helyzetre reflektálva.

Termékeivel azokat szeretnék segíteni, akiknek a leginkább szükségük van rá: akik nem maradhatnak otthon. Akik azért dolgoznak, hogy működjön az ország, vagy egészen egyszerűen nincsen módjuk saját erőből beszerezni a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

-Az egyik fő támogatott csoport az Országos Mentőszolgálat. Számukra a Scitec több tízezer energiaszeletet és energizáló ital ajánlott fel. A közel 5 millió forint értékű adományt az Országos Mentőszolgálat nevében Győrfi Pál kommunikációs igazgató vette át, míg a terméktámogatás átadásában a Scitec csapatából Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes atléta is segédkezett.

Baji Balázs és Győrfi Pál

„A mentőszolgálat dolgozói nem tehetik meg, hogy otthon maradnak, természetesen dolgoznak és mentik a betegeket: a járvány frontvonalában tevékenykednek. Éppen ezért nagyon hasznos és jóleső dolog a Scitec támogatása” – mondta el Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat Kommunikációs Igazgatója.

 „A jelenlegi rendkívüli helyzetben vannak olyanok, akik nap, mint nap útra kelnek, hogy másokon segítsenek: kiemelten ilyenek a mentők, akik áldozatos munkájukkal védenek minket. Én büszke vagyok a Scitec-re, hogy energizáló italokkal és energiaszeletekkel támogatják őket” - emelte ki Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes atléta.

-A másik támogatott csoport az idősek köréből került ki, akiknek a természetes védekezőképességére a vírusjárvány idején a megszokottnál is nagyobb figyelmet kell fordítani – így esett a választás a Szerencsi Idősek Otthona Ellátottaiért Alapítványra. Az adományt az alapítvány vezetője, Kontra László vette át. Elmondta, a Scitec termékei nagyban segítenek a lakók optimális étrendjének összeállításában.

„A támogatás nagyon sokat jelent nekünk és szimbolizálja azt, hogy ezekben a nehéz napokban olyanok is egymásra találnak és segítenek, akiknek normál esetben nem lenne erre lehetősége.”

A társadalmi elkötelezettség persze nem merül ki a terméktámogatásokban, hiszen a Scitec összegyűjtötte azokat a szakértőket és sportolókat, akik tanácsaikkal és tippjeikkel sorvezetőt tudnak adni a karanténvalóság kihívásaiban. A #stayhomestayfit honlapon az otthoni edzés, étkezés és mentális egészség témakörökben lehet bejegyzéseket találni, hogy az otthonmaradás ne a fittség és a boldogság rovására menjen!

A Scitec-ről:

A Scitec Magyarország a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos sport-táplálékkiegészítő beszállítója. Az elmúlt 20 évben Európa egyik vezető sport-táplálékkiegészítő márkájává fejlődött, több száz termékváltozattal és számos innovatív megoldással. Prémium minőségű termékeit több mint 90 országban fogyasztják elsősorban sportolók és az aktív, egészségtudatos életmód követői. A legszigorúbb élelmiszerbiztonsági követelmények betartásával készülő étrendkiegészítők és vitaminkészítmények egyenletesen kiemelkedő minőségben jutnak el a fogyasztókhoz. A SCITEC minden sportoló elkötelezett támogatójaként így járul hozzá a legjobb teljesítmény eléréséhez és az életminőség