“Sea of Wonder”

2018. 16. 03., 11:10am
A kollekció megtervezésekor fő inspirációként a tervezőnő utazási élményei szolgáltak

A kollekció megtervezésekor fő inspirációként a tervezőnő utazási élményei szolgáltak. Hatással voltak rá a 19. század végi és a 20. századi elegáns stílusirányzatok. Így juthatott főszerephez az antik csipke, az aranyszínű díszítés és a már jellegzetességnek számító gazdag motívumvilág.

A kollekció inspirációjául a tervezőnő utazások mellett olyan apróságokból is ihletett merített, mint egy részletesen kidolgozott régi csipke vagy egy antik lámpa díszítése. A 19. századi festmények könnyed, vidám hangulata szintén szerepet játszott Michal Negrin-nél az új kollekció hátterének megalkotásában. Születtek meglepő összeállítások és szabászati megoldások, összességében mégis harmóniát sugároznak az új darabok.

A 2018 tavaszi/nyári modellekben a légies és áttetsző anyagok, mint a sifon, valamint az aprólékosan kidolgozott, „nehezebb” kötött anyagok találkoznak egymással. Érdemes odafigyelnünk a kidolgozás részleteire, ugyanis fontos szerepet kap egy-egy díszes gallér vagy különleges berakás.

Egyik nagy kedvenc a kollekcióból egy bohó, rétegzett sifon ruha, mely könnyedsége miatt garantáltan a nyár sláger terméke lesz, de rajongunk a csábító fűzős ruhákért is, melyek gazdagon díszítettek Swarovski kristályokkal és a jellemző motívumokkal.

A csipke kedvenc textúrának számít idén, többféle variációban is láthatjuk: lesz spagetti pántos ruha, csipkeboleró,

és egy teljesen csipkéből készült együttes is, amelyet egy kis kimonó és egy A-vonalú szoknya alkot. A kimonó szezonok óta nagy sikert arat a Michal Negrin vásárlói körében, így most is születtek új modellek.

A Michal Negrin kollekciók alapdarabjai, a térdig érő alkalmi ruhák, a gombos ingek idén is hódítanak, természetesen az évszakhoz illő könnyedebb textúrában és vidám mintákkal.

A szoknyák és felsőrészek dominanciája mellett idén a nadrágokra is nagyobb hangsúly helyeződik. Ezeknél a daraboknál a kényelem kerül a középpontba, így bő szabással találkozhatunk a magas derekú nadrágok és az overallok esetében.

Az ékszerkollekció megszokottan tökéletesen illeszkedik a ruhakollekcióhoz, hogy a márka rajongói komplett szettben szerezhessék be kedvenceiket az új szezonból.

Az évszak jellemzőihez hűen az ékszerek színe, formája, motívumvilága vidámságot, könnyedséget tükröz. A „szem” motívum, az idei év slágere a divatvilágban, egy-egy Michal Negrin ékszeren is feltűnik, valamint továbbra is népszerűek lesznek a 3D díszítésekkel ellátott darabok.