Sajt és sütemény másképp

2022. 28. 07., 9:54pm
Hogyan készítsünk sajtot tejtermék alternatívából házilag? A kókusztekercset is érdemes kipróbálni, mindenki imádni fogja!

 

Szabó Anita mindkettőt ajánlja, receptekkel együtt.

Egyre többen tudják, hogy tojásfehérjéből készülnek, méghozzá Magyarországon, a világ legjobb tejtermék alternatívái, melyekkel, túrót, sajtkrémet, tejfölt, tejet. Sőt, akár lattét is helyettesíthetünk.

A termékek családja egyre bővül, azonban rengeteg remek ötletet adnak egymásnak a felhasználók is, ami még inkább a mindennapi élet részévé teszi a ToTu-t. Ilyen étel ötlet például a Szabó Anita által megálmodott „ToTu-tojásfehérje sajt”.


-Számos vásárlói kérést kapunk, hogy milyen irányba fejlesszük a ToTu termékcsaládot. A tejtermékek nagyon változatos termékcsoport. Állományban, ízben, felhasználhatóságban eltérő elemekből tevődik össze. Az, hogy legalább a legnépszerűbb tejtermékeket helyettesíteni tudjuk tojásfehérjével, még időt, számos fejlesztési projektet igényel. Ezért is külön öröm számunkra az olyan konyhai megoldás, mint Szabó Anita tojásfehérje-sajt receptje. Hiszen bárki számára egyszerűen kivitelezhető megoldás. A jelenleg is forgalomba lévő rögös és krémes ToTu termékekből egy tömbös állományú, sajt jellegű ételt készíthetnek a laktóz érzékenyek, tejfehérje-allergiások, paleosok, ketosok, sportolók és fogynivágyók akár az otthonukban - mondta Dr. Németh Csaba, a ToTu termékeket fejlesztő és előállító cég részéről.

ToTu tojásfehérje sajt elkészítése:

Hozzávalók:
20 dkg ToTu Rögös
20 dkg ToTu Krém
1 teáskanál só
2 teáskanál citromlé
15 dkg kókuszolaj
2 dl víz
2 dkg por zselatin vagy 12 lap
Elkészítés:
A zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt krémesre turmixoljuk. Szilikon formába töltjük, végül hűtőszekrénybe téve hagyjuk megdermedni. Ha nem azonnal fogyasztjuk, érdemes sós vízbe tenni. Akkor hetekig is eláll.

Tejmentes, paleo finomság gáz és áramfelhasználás mentesen

A nagy meleg miatt vagy az elektromos áram, gáz spórolásához jól a jöhet egy sütés nélküli édesség receptje, ami ráadásul paleosok, diétázók, sportolók igényeit is figyelembe veszi.

Szabó Anita „ToTu-s paleo kókusz tekercse”a tejmentesen, cukormentesen táplálkozók számára ideális választás lehet.

A ToTu termékek gyártói, akik az innovációt különösen fontosnak tartják, nem csak fogyasztóiknak igyekeznek kedveskedni hasonló célzott receptekkel. Saját energiafelhasználásukat is igyekeznek fenntarthatóbbá tenni az energiaválság, méghozzá egy igazán környezettudatos megoldással.

Tojás tálcák

- Szigetcsépi üzemeink hőszükségletének egyre nagyobb részét egy speciális megújuló energiaforrásból, méghozzá a hozzánk beérkezett használt papírtálcákból nyerjük. A felhasznált tálcák többsége, amiken a tojások hozzánk érkeznek, már sokszorosan újrahasznosított papírból készül, további újrafeldolgozásuk nagyon körülményes. Mi ahelyett, hogy hulladéktelepre vitetnénk a tálcákat, papírpelletet készítünk belőlük. A pellet-kazánok jól szabályozhatóan, automatikusan tudják a megfelelő hőmérsékletet biztosítani számos technológiai lépéshez, illetve az üzem tisztításához - mondta Dr. Németh Csaba, a cég kutatás-fejlesztési vezetője.

A ToTu-s paleo kókusz tekercs receptje:

Hozzávalók:
a barna részhez:
30 dkg puha datolya
30 dkg őrölt mandula (vagy más csonthéjas)
4 dkg holland kakaó

a fehér részhez:
20 dkg ToTu rögös
10 dkg kókuszreszelék
1 kezeletlen citrom héja és leve
1 vaníliarúd kikapart magjai
5 dkg eritrit
10 dkg olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)
1 dl víz

a díszítéshez:
4 evőkanál kókuszreszelék

A barna rész valamennyi hozzávalóját turmixgépben vagy késes aprítóban sima masszávádolgozzuk. Két sütőpapír közé téve a masszát 40x25 centis téglalappá nyújtjuk. Rásimítjuk a fehér részt, amihez szintén valamennyi hozzávalóját turmixgépbe vagy késes aprítóba téve krémesítjük. Szorosan feltekerjük (az alatta lévő sütőpapír segítségünkre lehet a tekerésnél). Belegörgetjük a kókuszreszelékbe, és 3-4 órára, még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, mielőtt szeletelnénk.

További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek