Rostás Mihály zenekara a Fonóban

2022. 12. 06., 9:44pm
Az idei koncertsorozatát június 18-án katalán rumbával zárja a Fonó.

 

by Szendi Horváth Éva

A Mazsimo zenekar /Fotó: Kleb Attila/

A tavaly megalakult a hazai világzenei színtér egyik legizgalmasabb formációja a Mazsimo GipsyMÓ. Az együttes egyfajta szupergroup is, hiszen más zenekarokból ismert remek muzsikusok közös, új felállása.

A zenekart Rostás Mihály Mazsi, a nemzetközi szinten is magasan jegyzett Romengo zenekar vezetője hívta életre 2021 augusztusában és a katalán rumba hazai népszerűsítését tűzték ki célul. A Katalán Rumbát a világ minden táján a Gipsy Kings tette ismerté. A Mazsimo GipsyMÓ koncertjein saját dalok, a legendás formáció nagy slágerei, valamint régi magyar és külföldi dalok feldolgozásai is hallhatóak.

A műfaj olyan jeles képviselői csatlakoztak a zenekarhoz, mint Csipkés Sándor billentyűvel, Hőnich Henrik dobbal és az a Balogh Guszti, aki az énekével Magyarországon talán az egyetlen, aki hitelesen képviseli a műfajt.

Rostás Mihály Mazsi bejárta a világot többszörös WMCE – nemzetközi világzenei toplistás zenekarával, a Romengóval. Fellépett a 2015-ös budapesti WOMEX (World Music Expo) megnyitó koncertjén a Müpában, majd végig turnézta a világ nagy világzenei színpadait. Több meghatározó nemzetközi eseményen aratott sikert Lakatos Mónikával közös duójukkal, a Romanimoval, amellyel szintén toplistás helyezést értek el. 2020-ban Lakatos Mónika a Gipsy Voices formációval közreműködött a WOMEX-en. Itt az énekesnő átvehette a WOMEX Artist Award-ot, a legnagyobb nemzetközi világzenei elismerést.

Régi terv vált valóra a Mazsimo GipsyMÓ megalakításával, amelyhez hívásra a műfaj más hazai jeles képviselői csatlakoztak. Így jött létre a szupergroup, amely most a Fonó színpadán muzsikál a közönségnek a ház nyári zárás előtti utolsó koncertjén.

A koncertről bővebben és jegyek itt »»  https://www.fono.hu/hu/programok/2022/mazsimo-gipsymo/

Közreműködik:
Rostás Mihály MazsiMó - gitár, ének, vokál

Balogh Guszti - ének, gitár, vokál
Bordás Péter - basszusgitár
Csipkés Sándor - billentyű
Hőnich Henrik - dob
Kerényi Nemimre Ákos – ütős hangszerek
Lakatos Róbert - gitár, ének, vokál
Rostás Zoltán - gitár, ének, vokál
Kovács A. Máté - gitár, ének, vokál
Alex Torres - szóló Gitár
Balogh Noé - gitár, ének, vokál