Rekordszámú kurzus a váci Régi Zenei Napokon

2022. 29. 03., 12:40pm
Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében – mondta Edgar Allan Poe.

by Szendi horváth Éva

 A Régi Zenei Napok kuzusaina jelentkezőketebbena szakma legnagyobbjai segítik. A Filharmónia Magyarország és a Versailles-i Barokk Zenei Központ közös szervezésében megvalósuló programra július 2. és 9. között, Vácra várják a hallgatókat. A Régi Zenei Napokon a régizene nemzetközi hírű professzoraival minden eddiginél több kurzusra kerül sor. A fiatal zenészek április 30-ig jelentkezhetnek, kedvezményes előjelentkezésre március 27-ig van lehetőség.

Az idei, 38. Régi Zenei Napokon13 mesterkurzus indul. Olyan újdonságokat tartogat a fesztivál, mint az artikuláció és előadásmód, a barokk tánc és barokk kifejezésmód, valamint a gamba kurzus. Ám a már jól megszokott hegedű, csembaló, kamarazene, ének sem marad ki a kínálatból.

A jelentkezésért és további információkért a www.filharmonia.hu weboldal kereshető fel. Amennyiben valaki március 27-ig leadja jelentkezését,a kurzus árából20% kedvezményt biztosítanak a számára.

A Régi Zenei Napokonnem csakvilághírű professzorok és bőséges kurzuskínálat várja a hallgatókat, hanem fantasztikus koncertek és fesztiválhangulat is.