Rászoruló családok támogatására hív Rácz Jenő

2023. 17. 08., 6:00pm
A sztárséf lett az Egy Lépéssel Több Hajós István Alapítvány egyik nagykövete

 

Hajós István és Rácz Jenő

Bemutatkozott az Egy Lépéssel Több Hajós István Alapítvány új nagykövete, Rácz Jenő. A Michelin-csillagos séf teljes vállszélességgel állt a tartósan beteg gyermekeket nevelő családokat rendszeres havi pénzösszeggel támogató szervezet mellé. Mint mondta, szívügyének tartja, hogy hírnevét jó célokra tudja használni.

Az Egy Lépéssel Több Alapítvány új kezdeményezése, a "Fogadj örökbe egy családot!" program révén a rászoruló családokat havi rendszerességgel támogatja. Ennek a programnak köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy a támogatók egy egész családot karoljanak fel, akiknek rendszeres anyagi segítséget nyújtanak. Minden segítség sokat számít, már havi ötezer forinttal bárkiből támogató válhat.

„Sajnos ma a média elsősorban a felszínes celebhírekkel van tele, amit képmutatásnak tartok. A példamutató, jó ügyekkel kellene többet foglalkozunk, mint amilyen ez is, nem csupán a külsőségekkel. Az igazi erény, ha a hírnevünket jóra fordítjuk, ezért is állok büszkén emellé az alapítvány mellé egyik nagyköveteként. Szeretném, ha híre menne ennek a nemes ügynek” – mondta Rácz Jenő. A sztárséf hozzátette, örülne, ha minél több emberhez eljutna a kezdeményezés híre. Arra bíztatta követőit és a jelenlévőket, hogy ajánljanak a környezetükben élő rászoruló családokat, aki pedig tud, jelentkezzen támogatónak.

A Fogadj örökbe egy családot! lehetővé teszi, hogy akár havi 5000 forinttal is támogass egy beteg gyerekeket nevelő, rászoruló családot. Egy család legfeljebb havi 50 000 forint támogatást kaphat. Az összeget nem készpénzben, hanem közvetlenül az alapítvány által rendezett számlákon keresztül kapják meg. Ezzel fedezhetik a rezsit vagy akár gyógykezelésekkel kapcsolatos költségeket is, amelyeket a rászorulók egyedül nehezen vagy egyáltalán nem tudnának kifizetni.

„A program biztosítja, hogy a felajánlók adománya minden esetben célba érjen és oda kerüljön, ahol a legnagyobb szükség van rá. Az alapítvány célja ezzel a programmal az, hogy hosszú távú és fenntartható segítséget nyújtson a rászorulóknak” – árulta el Hajós István, Az Egy Lépéssel Több Alapítvány alapítója.

Kiemelte, az igazi segítség nem csak az egyszeri, nagy összegű támogatásban rejlik, hanem éppen ebben a folyamatos törődésben.

A rendezvényen aláírhatta az alapítvánnyal közös szerződését az első öt támogatott család. Ők mostantól egy évig, havi rendszerességgel megkapják a fix 50.000 forintos adományt. A tervek szerint az év végére akár 20 hátrányos helyzetben lévő családot is segíthet az alapítvány. Ehhez várják a további felajánlásokat, hogy a támogatottak száma tovább emelkedhessen.

Gyógyíthatatlan beteg kislánynak segít Rácz Jenő
Már tíz család kap állandó segítséget az Egy Lépéssel Több Alapítványnak köszönhetően

Újabb öt hátrányos helyzetű, beteg gyermekeket gondozó család csatlakozhatott a nemrég létrehozott fenit Alapítvány támogatási programjához. Az alapítvány új kezdeményezése, a „Fogadj örökbe egy családot!” program havi rendszerességgel nyújt segítséget rászoruló családoknak.
Rácz Jenő, az alapítvány egyik nagykövete elárulta, mindegyik, a programhoz csatlakozott család története szívbe markoló, de a kis Nati életútja különösen megérintette.

A kislányom miatt különösen szíven ütött a kis Natália története, elképzelni sem tudom, mit tennék hasonló helyzetben. Nati egy gyógyíthatatlan betegséggel küzd, ennek ellenére egy mosolygós, bájos pici lány. Mindannyian csak tanulhatunk tőle! Egy biztos, fontos, hogy ekkora bajban azt érezze a család, nincs egyedül és van, aki segít rajtuk. Ez az alapítvány épp ennek ad teret” – mondta Rácz Jenő, aki hozzátette, a világ tele van olyan emberekkel, akik épp csak túlélik a mindennapokat. Ilyenkor szembesülünk azzal, hogy az egészség és az emberi élet azok, amelyek igazán fontosak.

„Jobban kell vigyáznunk magunkra és azokra, akiknek szükségük van rá. A kiutat sokszor egy kis apróság jelentheti a szorult helyzetből. Aki segít, legyen rá büszke és igenis juttassa el minél több emberhez! Teremtsünk ezzel hagyományt!” - üzente a sztárséf.