RHAPSODY - Ellentétek vonzásában

2020. 01. 04., 8:40pm
A FOLK kollekció elsöprő sikere után egy újabb, a magyar kultúra jellegzetességeit előtérbe helyező kollekciót álmodott meg Benes Anita.

 A FOLK kollekció elsöprő sikere után egy újabb, a magyar kultúra jellegzetességeit előtérbe helyező kollekciót álmodott meg Benes Anita.

Íme, néhány a kedvenc kampányképeink közül, a hétvégén pedig a teljes kollekciót is megmutatjuk Nektek!

A rapszódia, mint műfaj jellemzője az érzelmek, gondolatok szenvedélyes hullámzása, a kifejezés szabadsága. A romantika korában fejlesztették tökélyre, a zenében talán a legismertebbek Liszt Ferenc magyar rapszódiái, amely Benes Anitát is erőteljesen inspirálta az új RHAPSODY kollekció megalkotásakor.

„Könnyű volt azonosulnom a témával, hiszen divattervezőként is hasonló szélsőségeket élek meg a munkám során, különösen akkor, amikor valami újat hozok létre. Ez a lelkiállapot a szenvedélyes hangulattal, érzelmi viharokkal, belső vívódásokkal valószínűleg az esküvőjükre készülő menyasszonyok számára is ismerős lehet. A RHAPSODY kollekció is ezekből a szélsőségekből táplálkozik az alapanyag használatban és a díszítésekben, de a fazonok változatosságában is.”

Az új kollekcióban a letisztultság és a természetesség váltakozik a túldíszítettséggel és a túlzásokkal: az egyszerű szabásvonalakat például időnként puffolás, ráncolás és hímzés töri meg. 

A fehér ingblúzokat és lepedővásznakat a paraszti kultúra jellegzetes ruhadarabjaiként szokták emlegetni. Ez adja a lookbook fotók alaphangulatát is a kiteregetett ruhákkal, míg a kampányfotókon a magyar hagyományokkal szintén szorosan összefonódó állat, egy fekete és egy fehér ló szimbolizálja az ellentéteket.

A RHAPSODY kollekció másik jellegzetessége a szőrös és tollas anyagok használata, amelyek a magyar népviselet ikonikus öltözéke, a suba interpretációjaként értelmezhetőek.

https://www.youtube.com/watch?v=_JhMUSU-kI8

Daalarna Couture - RHAPSODY Bridal Collection