RE.DESIGN kollekció

2019. 02. 10., 7:10pm
Bemutatkozik a Reserved legújabb őszi/téli kapszula kollekciója, a Re.Design, amely az olaszok híresen művészi világát, a régmúlt idők pajkosságát és dolce vita múló hangulatát idézi meg.

Bemutatkozik a Reserved legújabb őszi/téli kapszula kollekciója, a Re.Design, amely az olaszok híresen művészi világát, a régmúlt idők pajkosságát és dolce vita múló hangulatát idézi meg.

A reneszánsz és a barokk összefonódása a természet bájos egyszerűségébe. Paloták pazarló fényűzése, csendes falvak, művészeti alkotások és textilek kombinációja az ékkövek varázsával.

Isten hozott Toszkánában! A legújabb Re.Design kollekció alkotói egy több évszázadon átívelő utazásra invitálnak bennünket Olaszország ezen részének kultúrájába és művészetébe.
Bartek Wieczorek fotósorozatában visszaköszön az olasz hétköznapok miliője. Az élet apró örömei – egy finom kávé, egy esti séta vagy egy látogatás a moziba – színesítik és ízesítik a képeket, csak úgy, mint ahogy teszik ezt a mindennapokban.

Ismerhetjük őt a Saint Laurent, a Kenzo és a Celine kampányaiból - a melankólia, a régi idők pajkossága és a dolce vita, az olaszok híresen művészi életvitele iránti vágy találkozására épül.

A tervezők a régmúlt burzsoázia báját megragadva a kor bonyolult kreációit elevenítik fel: vintage ékköveket és rég feledésbe merült kincseket a padlás mélyéről, ezért is találkozhatunk gazdagon díszített hosszú, csillogó anyagú ruhákkal.

A legújabb Re.Design kollekció kiemelkedő elemei a puffos, hangsúlyos ujj rész az ingeken, pulóvereken vagy ruhákon, az elegáns részletek a nyak körül, és a retró stílusú kiegészítők.

A bő fazonok dominálnak, amelyekben egymással kombinálva szerepelnek kontrasztos anyagok, mint a könnyed szatén vagy a selyem, súlyosabb jacquarddal, akár gyapjúval kombinálva. A színeket Caravaggio munkái inspirálták, így az uralkodó árnyalatok a rubinvörös, az arany, a smaragdzöld és a fekete.

A kollekció romantikus és költői része a kortárs divattal határos – egy báránybőrt imitáló teddy mackó anyagból és hosszú műszőrméből készült kabáttal válaszoltak a tervezők az állatok jogait tiszteletben tartó szőrmementes trendre.

A Re.Design férfi verziója, a kortárs utazóknak készült. Függetlenül attól, hogy épp metropoliszokat fedeznek fel, vagy pont azokból menekülnek el a vad, érintetlen természetbe, készen állnak új hódításokra és tapasztalatszerzésre. Szociálisak és nyitottak az emberek irányába, ugyanakkor a magányt is igénylik bizonyos időközönként.

Az univerzális, szabadtér inspirálta megoldások és a sportruházat jelleg az, ami megragadja a tekintetet. Ebben a funkcionális kollekcióban – amely élén a Calvin Klein és Givenchy kifutókról ismerős Kalib Besher látható, és a klasszikus művészetre is találhatunk utalásokat… a szabászat művészetére.

A Re.Design kollekció elérhető lesz a kiválasztott márkaüzletekben,Magyarországon a Váci utcai üzletben, illetve online, a www.reserved.com oldalon tudják a vásárlók elérni.

.

Fotós: Bartek Wieczorek

Fotós asszisztens: Wojtek Affek

Művészeti vezető: Bart Pogoda

Stylist: Ewelina Gralak

Stylist asszisztense: Przemek Falarz

Smink: mr Wilson

Haj: Michał Bielecki

Produkció: Łukasz Lewandowski/ Masik Production

Női modell: Lili Sumner

Férfi modell: Kalib Besher