Programajánló: Advent Csongrádon

2022. 03. 12., 12:00am
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád.

 

by Palásti Márta

A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól karácsonyig minden hétvégén az idelátogatókat.

A Mikulásház és Manófalva a legkisebbek örömére megnyitotta kapuit, ahol sok meglepetéssel készülnek a huncut krampuszok és a városi Mikulás.

Idén gyűjthető, adventi kifestőt is kapnak karácsonyi mesékkel, de „manókalandban” is részt vehetnek a legkisebbek. Játékos feladványokkal és a szalmalabirintusban való kalandozással szórakozhatnak a gyerekek.

A város adventi főterén felállított színpadon ünnepi műsorokkal, koncertekkel várják a családokat.  Fellép majd Szentpéteri Csilla Vastag Tamással, az IR Quartet és Csondor Kata. A Nagyboldogasszony-templom előtti karácsonyi vásárban illatos forralt bor, házi rétesek széles választéka, erdélyi kürtőskalács, házi lekvár, kézműves hamburger, gyros, hot dog valamint kézműves termékek is kaphatóak, hogy még inkább sikerüljön a karácsonyra hangolódás.

 Karácsonyig minden vasárnap a város karácsonyfája mellett, ünnepi műsor kíséretében, délután 5 órakor meggyújtják az adventi gyertyákat. Érdemes ellátogatni Csongrádra az adventi időszakban is!

Fotó: Révész Gábor