Plüss Kommandó: „Neked egy plüss, másnak egy esély

2021. 21. 10., 8:50pm
Koraszülött babák életben maradásának segítése: ezt a nemes célt szolgálja a Plüss Kommandó Koraszülött Hadművelet nevű programja.

 

Nyilka Ildikó, az Alapítvány az Alapítványokért kuratóriumi elnöke és csapata, évek óta lelkiismeretesen támogatja a magyarországi koraszülöttek megmentését. A legfőbb cél, hogy valamennyi hazai koraszülött osztályt kellőképpen felszereljenek és ellássanak saját tervezésű orvosi textil eszközeikkel, illetve életmentő inkubátor vezérlőkkel és fénytakarókkal.

Az alapítvány eddig 23 hazai PIC koraszülött osztályt támogatott, több mint 27 000 000 Ft értékben, ismert és civil emberek által befolyt adományokból. Azonban a folyamatnak még koránt sincs vége, hiszen a koraszülések száma sajnos nem mutat csökkenő tendenciát országunkban.

Ildikónak a social media felületeken sikerült egy hatalmas elérésű oldalt felépítenie, aminek közösségi erejét felhasználva gyűjti össze a hiányzó összegeket a fent említett cél érdekében.

Ha - a körülbelül - 10.000 civil ember, igazi közösséget alkotva, alkalmanként mindössze csak egy-egy “kávé árával” támogatja a kampányt, már az sikerre viheti az akciót. Legtöbben a plüss liciteket vagy a jótékonysági webshopon keresztül történő vásárlást választják támogatásként, amelyekből a befolyt összeg 100%-ával szintén a Koraszülött Hadműveletet támogatják. A “körforgásnak” egyértelmű lényege, hogy a lelkes segíteni vágyók felajánlanak egy általuk szeretett plüsst a nemesebb cél érdekében. Ezt az alapítvány tisztítja, fertőtleníti és tárolja, majd feltölti jótékonysági webshopjára, ahonnan egy jelképes árért cserébe a közösségükhöz csatlakozni vágyók megvásárolhatják a plüsst. Így annak árával hozzájárulnak a program sikeréhez, illetve ők maguk is egy szép plüssel gazdagodnak. Amellett, hogy egy jótékony ügy mellé állnak, védik a környezetet is, hiszen nem egy új terméket vásárolnak valamelyik üzletben, hanem újrahasznosítják a felajánló által már nem használt tárgyat.

Az adományozók köre szerencsére folyamatosan új emberekkel bővül. Számos ismert ember is támogatta már a programot, mint például: Reviczky Gábor, Dukai Regina, Katus Attila, Majka, stb., ezzel is felhívva a figyelmet a koraszülöttekért folytatott harc jelentőségére.

https://plusskommando.hu