Piknikezzünk pulykás falatokkal!

2020. 16. 08., 5:15pm
Mit csomagoljunk a kiránduláshoz, hogy az tökéletesen sikerüljön?

Mit csomagoljunk a kiránduláshoz, hogy az tökéletesen sikerüljön?

A napsütés és a madárcsicsergés mindenkit kicsalogat a természetbe. A szabadtéri élményeket egy megpakolt piknikkosárral tehetjük teljessé, hiszen ilyenkor még az étel is jobban esik a fűben heverve vagy egy padon ülve.

Minden eshetőségre felkészülve vigyünk plédet, hogy leheveredhessünk a fák árnyékába. Ha vadregényes helyre készülünk, vagy alkonyat után is maradnánk, legyen nálunk szúnyog- és kullancsriasztó. Egy igazi kirándulónál mindig van bicska is.

Gondosodjunk a megfelelő folyadék utánpótlásról is, és, mivel a kánikulában gyorsan felmelegszik a víz, jól jön a hűtőtáska. A pakkunkat töltsük meg finom, házias ízekkel, amik sokkal egészségesebbek, és jobban esnek majd, mint ha bolti nasikat vinnénk magunkkal!

És, hogy milyen a jó piknik kaja? Gyorsan kész, ne a konyhai pepecselés vegye el az időnket az utazástól, és órákig megőrzi eredeti ízeit. Érdemes pulykahúsból készítenünk, mivel a fehérjetartalma hasznos az aktív mozgás – hegymászás, biciklizés, evezés – után is! Lássunk néhány tökéletes választást!

Szendvics deLuxe

Hozzávalók 4 főre: 1 zacskó szeletelt magos kenyér, 1 db szívsaláta, 1 zacskó rukkola, 1 db répa, 1 csokor retek, 1 marék koktélparadicsom, 30 dkg pulykasonka, 20 dkg pulykakolbász, vaj, só, bors, mustár, ketchup, majonéz. Az alapanyagokból ízlés szerinti szendvicseket készítünk, és egy hosszúkás jénaiba állítjuk.

Pulykasonkás – kecskesajt-krémes kifli

Hozzávalók: 1 db levelestészta, 1 ek kecskesajt-krém, 1 csomag szeletelt Körös pulykamell sonka, 1 tojás

A tésztából egy nagy kört vágunk ki, és megkenjük a sajtkrémmel. Ráhelyezzük a sonkát, és 4 cikkre vágjuk a kört. Kívülről befelé haladva feltekerjük a csíkokat, és megkenjük felvert tojással. 180 fokos sütőben 12 perc alatt arany barnára sütjük.

Parmezános pulyka nuggets salátával

Hozzávalók: 60 dkg pulykamell filé, 2 bögre házi zsemlemorzsa, 3 ek reszelt parmezán, só, bors, 1 csésze liszt, 2 tojás felverve, olaj a sütéshez

A húst falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsemlemorzsát elkeverjük a parmezánnal, tálba tesszük. A húst először lisztbe, majd tojásba, végül a parmezános morzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük. Salátát csomagolunk mellé az útra.

Sonkás tortilla tekercsek

Hozzávalók: 4 tortilla-lap, 1 csomag pulykamell sonka, római saláta, majonéz, fekete olajbogyó, paradicsom

A tortilla-lapokat megkenjük majonézzel, beterítjük salátalevéllel, sonkával, vékonyra szelt paradicsommal, és feltekerjük.

Fotók: gallicoop.hu