Pihenés extrákkal

2022. 04. 04., 11:15am
Ha valaki nem szimplán csak szállást keres, hanem komplex módon szeretne kikapcsolódni, annak érdemes felkeresnie a felvidéki Nagymegyeren lévő Plauter Kúriát.

 

by Szendi Horváth Éva

 

Egy kis „helyzetjelentés”

A szlovákiai Nagymegyer /Vel’ky Meder/ Komáromtól 35, Győrtől 20, Dunaszerdahelytől 20 kilométerre található. A kisváros nevezetessége a messze földön híres Thermal Corvinus. A Mátyás királyról elnevezett, gyógyhatásáról ismert, népszerű termálfürdőt naponta több ezer ember keresi fel. A 2000-es évek elején a Plauter házaspár, Péter és Nelli mert nagyot álmodni és elhatározták, hogy újabb nevezetes hellyel növelik Nagymegyer hírnevét.

Hotel Plauter Kúria

A városközponttól 500 méterre találtak egy elhanyagolt, lepusztult gazdaságot, rajta egy düledező főépülettel. Amikor jobban körülnéztek, elkeserítő helyzet fogadta őket, de ők nem rettentek vissza az óriási feladattól.

Rengeteg pénzt, időt és energiát fektettek álmaik megvalósításába. Elhatározták, hogy a birtokon létrehozzák a XIX. századvég, a boldog békeidőket megidéző Hotel Plauter Kúriát.

A szállodában 2007-ben fogadták az első érdeklődőket. A tágas előtérben mindig készséges, mosolygós munkatársak fogadják a vendégeket. Már akkor mindenkit elbűvölt a korhű berendezés és az otthonos, ízléses belső tér. Mindez Nelli asszony szépérzékének a bizonyítéka.

A Hotel Plauter Kúria kétszemélyes szobákkal, illetve a családoknak kialakított, egybe nyitható apartmanokkal rendelkezik. A szobák felszereltsége, a tágas fürdőszobák minden igénynek megfelelő komfortot biztosítanak.

A Plauter házaspár a kezdetek óta lehetőséget biztosít magyar és szlovák művészeknek, hogy a szállodájukban szervezett alkotótáborok minden kényelmét kiélvezve új műveket hozzanak létre. A Kúria falait a náluk készült kortárs festmények díszítik, melyek emelik a hely exkluzivitását és egyediségét.

A Kúria híre az elmúlt tizenöt esztendőben messze túljutott Nagymegyer határain. A járványmentes időszakban a szálloda évről évre egyre népszerűbb lett az emberek körében. Hisz’ a hely céges rendezvények, konferenciák és esküvők megrendezésére is abszolút ideális körülményeket tud biztosítani.

Nagy vonzerővel bír a lovas oktatás is, mely még a járvány idején sem szünetelt. A Kúriában a különböző sportok szerelmesei szintén jól érezhetik magukat. Az érdeklődőket foci- és röplabdapálya, asztalitenisz, kosárlabda-palánk és edzőterem is várja.

A Kúria tavában tucatnyi halfajta található, kifogásuk nagy örömet okozhat az elszánt sporthorgászoknak.

Forró nyári napokon pedig mindenkinek felüdülést jelent, ha a kültéri medencében csobbanhat egyet.

A csodák birodalma

A Hotel Plauter Kúria népszerűsége nemcsak magas minőségű szállodai, éttermi szolgáltatásaiknak köszönhető, hanem azoknak a csodáknak is, melyet a tulajdonosok az épületet körülvevő 35.000 négyzetméteren kialakítottak. Az érdeklődők számára akkor is nyitott a park, ha a hotel szolgáltatásait nem veszik igénybe.

A szorgalmas kezeknek hála, a hajdan lepusztult gazdaság az évek során virágzó birtokká vált. A turisztikai látványosságok megtekintése bárki számára kiváló családi program.

A gyerekek megismerhetik a Csallóközben élt őshonos háziállatokat. Találkozhatnak lovakkal, pónikkal, szürke marhával, mangalica disznókkal, racka juhokkal, baromfikkal és – természetesen – kedvencükkel, Fülessel, a szamárral egyaránt. Az aprónép felfedező útja a konyhakertben, illetve a gyümölcs lugasban zárul, ahol főidényben megkóstolhatják a legfinomabb falatokat is.

A Plauter birtokon a növénytermesztés nagy odafigyeléssel és - magától értetődően - vegyszermentesen folyik. A tulajdonosok önellátásra törekednek, ennek köszönhetően mindig saját, magas minőségű zöldség, gyümölcs és hús kerül a vendégek asztalára.