Pátkai Rozina dal- és videó klip premierje!

2022. 16. 05., 10:37am
Pátkai Rozina énekesnő Partokon című dala Benkő Dávid zongorista közreműködésével az FBI című filmsorozatban debütált

 

by Szendi Horváth Éva

Lemezborító fotó: Zsólyomi Norbert 

Pátkai Rozina énekesnő Partokon című dala Benkő Dávid zongorista (Paso, Subtones) közreműködésével az FBI című filmsorozatban debütált április 26-án, az egyik legnézettebb amerikai televíziós csatornán, a CBS-ben.

-Nem hittem volna, hogy egy saját, magyar nyelvű dalom egy amerikai sorozat akciójelenetében fog először felcsendülni élőben, ráadásul az én előadásomban - meséli Rozina, akit az FBI sorozat rendezője több hazai előadóművész közül választott ki a szerepre.

-A dal sok hónappal ezelőtt született, egyértelmű volt, hogy egy avatott, nagyszerű társelőadóval szeretném eljátszani azt a forgatáson. Benkő Dávid billentyűs-zongoristát régóta ismerem, nem volt kérdés, hogy vele szeretnék ebben a szerepben együtt dolgozni, - tette hozzá az énekesnő.

A dalról és a forgatás élményéről Dávid is mesélt: A kedvenc zenéimben kulcsszerepet játszik az őszinteség és a hitelesség, ezért nagyon szeretem, amikor egy előadó saját maga írja a zenét és a dalszöveget is. A Partokon egyszerre tartalmaz elvontabb képeket és teljesen hétköznapi momentumokat is, amelyek remekül passzolnak a Rozinára jellemző letisztult, ugyanakkor kifejező előadásmódhoz. Izgalmas élmény volt előadni ezt a szép magyar dalt egy nemzetközi filmes produkcióban.”

 

Pátkai Rozina és Benkő Dávid - fogatási selfie

A Partokon című dalhoz live session videó is készült, amelyet Bekő Bozó, Krokovay Ábel, Megyeri Dániel és Laki Lukács készített. A hangot és a produceri utómunkálatokat Fenyvesi Márton jegyzi.

A live session videó linkje.

Partokon az online zenehallgatási felületeken