Óvatosan szépüljünk!

2021. 15. 04., 3:25pm
A magyar nők egyre inkább természetes szépségük kiemelésére törekednek, köreikben a természetesség hódít.

A magyar nők egyre inkább természetes szépségük kiemelésére törekednek, köreikben a természetesség hódít.

Siklós Júlia professzionális sminktetováló és oktató - a szakmában töltött 19 év megfigyelésére alapozva - elárulta, hogy valahol az önbizalomhiány és a tökéletesség-mánia között lebegünk. Mégis, sokkal tudatosabbak vagyunk a külföldi nőkhöz képest, ami a megjelenésünket illeti.

Tudjuk, hogy mi áll jól nekünk
“Az elmúlt 19 év alatt azt figyeltem meg, hogy a magyarok nagyobb becsben tartják természetes adottságaikat. Külföldön jellemzőek az egységes stílusú plasztikai beavatkozások, emiatt több az “egyen arcú” hölgy, őket pedig könnyebb tetoválni. A pici orr, feltöltött száj, stb. tökéletes alapot biztosít a sminktetoválóknak. Itthon azért ezt nem lehet ennyire érezni. A magyar nők a plasztikai igazítások során is inkább óvják természetes szépségüket, és szerintem, tudatosabbak is vagyunk. Tudjuk, hogy az arcunkról van szó, és komoly következményei lehetnek, ha nem a megfelelő szakemberhez fordulunk. A vendégeim legtöbbször utánajárnak a legújabb technikáknak, és konkrét elképzelésekkel érkeznek hozzám. Most leginkább a nude árnyalatokat keresik és visszafogott, elegáns nappali sminkhatást szeretnének viszontlátni magukon.” - árulja el a szakember.

Önbizalomhiány és megfelelési kényszer
“Sok 50 év feletti hölgy kérdezi tőlem, hogy vajon az ő korában illik-e szemöldököt tetováltatni? Ez a kérdés mindig elszomorít, mert olyan, mintha azt éreznék, hogy nekik már lejárt az idő, nem lehetnek szépek 50 év fölött…” Ennek a természetes szépülési folyamatnak pedig komoly pozitív hatásai lehetnek az önbizalomra és a magánéletre is. “Nem egy vendégem számolt be arról, hogy az eljárás óta sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzi magát, ami kifejezetten jó hatással van a férjével/párjával való kapcsolatára.”

A fiatalok körében gyakori, hogy minden áron a tökéletességre törekednek. Júlia sokszor azzal szembesül, irreális elvárásokat támasztanak saját magukkal szemben a nők. Ami szerinte, részben a social médiának köszönhető.

“Előfordul hogy nagyítós tükörrel, a létező összes szögből, pánikolva nézegetik magukat és végig rettegik a gyógyulási folyamatot. Szomorú látni, mennyi bájos fiatal lány esik áldozatul ennek a kíméletlen megfelelési kényszernek.”

 

Óvatosan a divathullámokkal

Egyre több helyen találkozhatunk a szeplő tetoválással, vagy a mostanában nagyon divatos alapozót helyettesítő tetoválással. A szakember azonban óvatosságra int a hirtelen felkapott hóbortokkal szemben: “Egy szeplőtetoválás esetén a pigment idővel elszíneződhet, és ami az elején még jól nézett ki, nem biztos, hogy a gyógyulás után is jól mutat majd. A bőrszépítő, alapozó szerű sminktetoválás pedig egy viszonylag friss technológia, ezért nem ismerjük hosszú távú hatásait. Itt lényegében egy tartós alapozásról beszélünk, ami az egész arcot érinti, ezért óvatosan kísérletezzünk vele!”

Szerencsére a megrajzolt zöld börtöntetkós szemöldök ideje lejárt, a magyar sminktetováló művészek pedig azon dolgoznak, hogy a vendégek természetes szépségét emeljék ki. Egy jó sminktetoválást - éppen ezért - észre sem lehet venni, a hatását viszont annál inkább.

https://www.facebook.com/siklosjuliasminktetovalas/