Oszvald Marika születésnapi jutalomjátéka

2023. 27. 04., 2:24pm
Az 50. évforduló az Erkel Színházban

 

Oszvald Marika 71. születésnapja, és pályafutásának 50. évfordulója alkalmából a Monarchia Operett és a Pesti Broadway Alapítvány különleges operettünneppel lepi meg a Kossuth-díjas  érdemes művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját.

2023. április 30-án az Erkel Színházban Oszvald Marika főszereplése mellett az ő jutalomjátékaként kerül bemutatásra Huszka Jenő és Szilágyi László Sissi a Magyar Királynő c. operettje!

Nem mindennapi alkalomnak lehet tanúja az Erkel Színház közönsége az április 30-i előadáson. A Sissi, a magyar királyné című operett önmagában emlékezetes darab, de Oszvald Marika dupla jutalomjátéka is egyben. A művésznő itt ünnepli születésnapját és az Operett Színháznál töltött pályájának 50. évfordulóját.

Az ünnepi alkalom mellé további különleges programelemek színesítik az estét.

A produkció után Somogyi Szilárd, Nádasdy-díjas rendező köszönti Oszvald Marikát a színpadon és fontos, az operett műfaját érintő bejelentést tesz.

Peller Károly , Szendy Szilvi és Kerényi Miklós Máté egy személyre szóló dallal lepik meg az ünnepeltet. Oszvald Marika pedig egy ritkaságnak minősülő  Huszka számon keresztül még közös daltanulásra is invitálja a nézőket.

A Sissi, a magyar királyné a Monarchia Operett előadásában lesz látható. A kétfelvonásos produkció az Osztrák-Magyar monarchia történelmének egyik legizgalmasabb, magyar vonatkozású szerelmi történetét meséli el, ami a volt szabadságharcos gróf Andrássy Gyula és Erzsébet királyné között szövődött a politika viharos időszakában. Ennek a legújabb német filmes Sissi feldogozások is komoly figyelmet szentelnek.

Szívből jövő dallamok, bravúros táncok, sok nevetés és komoly gondolatok, gyönyörű korhű jelmezek és érdekes díszletek jellemzik a játékot.  A darabban sokak számára ismerős megzenésített Petőfi versek csendülnek föl, (Szeptember végén, Szabadság, szerelem, Szegény magyar nép), illetve ebben a műben hallhatjuk eredeti környezetükben Huszka Jenő olyan közismert dalait, mint a „Délibábos Hortobágyon” és a „Rózsám, viruló kis rózsám” című szerzeményeket.

Sissi szerepében Denk Viktóriát láthatjuk, gróf Andrássy Gyula alakját Árvai Dániel kelti életre, a szereplők között találjuk Peller Károlyt és Kerényi Miklós Mátét, míg a dupla jubileumot ünneplő Oszvald Marika az egész játékot bonyolító Waldeck grófnőként kápráztatja el a nagyérdeműt.