Összművészeti örömünnep

2022. 07. 03., 5:12pm
Budapest legrégebbi, 1888-ban alapított közművelődési intézményében, a kőbányai Törekvés Művelődési Központban került sor Major László Sándor képzőművész legutóbbi, Mozgás az élet című kiállítására.

by Szendi Horváth Éva

Fénylő kép II.

A termek előtt futó hosszú folyosón a 134 éves, dicső múltat bemutató tablók alatt kapott helyet a művész festészet és szobrászat különös elegyét deklaráló műveinek sokasága. Major László Sándor kacskaringós utat járt be, mire a művészeti életben az aktív képek alkotójaként figyelemre méltó helyet vívott ki magának. Színpompás képein a fénynek és a mozgásnak mindig jelentős szerep jut. Ars poeticája ugyanaz, mint Ron Fletcher pilates mesteré, azaz a mozgáshoz úgy kell közelíteni, mint az élethez: lelkesedéssel, örömmel és hálával. Major László Sándor alkotásainak mozgatóereje a jóság, a hűség és a szépség. A művész tiszteli a befogadót és érzelmeinek abszolút szabad teret biztosít. A képei láttán a szemlélő örvénylő folyóra, vagy akár őrjöngő viharra is asszociálhat.

Mobil-kép II.

A tárlatot a Törekvés Művelődési Központ ügyvezetője, Németh Tibor nyitotta meg. Az esemény egyben egy igazi összművészeti örömünnepre adott lehetőséget. A közművelődési intézményben nép-, verseny- és hastánc csoport, dalkör és számos tanfolyam, illetve klub működik.  A kiállítás keretein belül egy összművészeti programra is sor került, mely a vendégek számára a központban folyó munkából adott ízelítőt.