Ősszel is érdekes Budapest

2021. 16. 11., 10:41pm
Az őszi, az adventi és karácsonyi időszakban is érdemes ellátogatni a fővárosunkba.Ősszel a város a legszebb arcát mutatja: számos rendezvény, újonnan nyílt hely és csodálatos őszi színekben pompázó hegyek, parkok, kertek jellemzik Budapestet ebben az évszakban.

A legjobb kiindulópont Budapest őszi felfedezéséhez a B&B Hotel Budapest City, ahonnan panorámás kilátás nyílik a Dunára és a Gellért-hegyre. 214 ultramodern szobája nem csak párok, hanem családok számára is megfelelő. És, ha kis kedvencünkkel érkezünk a szállodába, az sem probléma. Elvégre egy állatbarát szálláshelyről van szó, amely ár-érték arányban is verhetetlen.

Sőt, több budapesti látványosság, például a Fővám téri Vásárcsarnok vagy a csodás Duna csak néhány perces sétára van innen. A szállodában a város központi téma: több Budapestet ábrázoló grafikával és térképpel dekorálták  az épületet. Mielőtt pedig kicsekkolnánk, a B&B Shopban beszerezhetjük azt a búcsúajándékot, aminek a segítségével sosem felejtjük majd el a magyar fővárosban töltött időnket.

Természetesen a virágba boruló Margitszigeten is remek élmény sétálni, ám az aranyló színeiben pompázó lombkoronák és a Dunán megcsillanó őszi nap fénye is olyan hangulatot nyújt, amit mindenkinek látnia kell. Ha kicsit fentebbről szeretnénk megcsodálni a várost, az Erzsébet-kilátóról az őszi Budapest csodálatos panorámája tárul elénk. Maradva a budai oldalnál, a 16 században épült, néhány éve teljesen felújított Gül Baba Türbe és Rózsakertje is megéri azt a fáradtságot, hogy felcaplassunk a meredek kis utcákon odáig. A rózsakert ilyenkor is szemet gyönyörködtető.

Új színes helyszínek nyíltak a városban. A Bazilika szomszédságában lévő Mylow Bistro hatalmas kutyaszobrával és kutyás dekorációival nemcsak azt teszik egyértelművé, hogy egy kutyabarát helyről van szó. Afiatalos, energikus berendezésről arra is lehet következtetni - helyesen -, hogy étel- és italkínálatuk sem hagy kivetnivalót maga után. Természetesen jól bevált törzshelyeink közül több is zavartalanul működik tovább. A Madal kávéi vagy a fekete forró teái például mikor máskor esnének jobban, mint egy hosszúra nyúlt őszi városnézés végén. Amikor azt érezzük, jó lenne felmelegíteni magunkat! Ha pedig igazán exkluzív gasztroélményre vágysz, örömmel tudatjuk, hogy idén két új Michelin-csillagos étterme lett a városnak: a portugál-magyar konyhát képviselő Essência Restaurant és a SALT Budapest.

Közhelynek hangzik, de igaz: Budapest a kelet és a nyugat határán fekszik, félig síkság, félig dombság, félig ilyen, félig olyan. Az ellentétek találkozásából viszont általában remek dolgok születnek.

A városban alkotó művészek új lendülettel töltötték fel a várost. Elég a Bartók Béla úton található tucatnyi galériára gondolni, ahol a hazai képzőművészek friss és egyedi munkáit láthatjuk. A magyar irodalom is hasonlóan élénk programkínálatot ajánl. Az októberi Margó Fesztiválon nemcsak magyar, hanem külföldi szerzők is bemutatták legújabb műveiket.

Aki pedig inkább a komolyzenei kikapcsolódásra vágyik, a MÜPA programkínálatát ajánljuk, ahol a különböző stílusú zenekarok mellett olyan nagyhírű táncegyesületek is fellépnek, mint a Recirquel.

November közepén a Papp László Sportarénában rendezték meg az MTV European Music Awardsot, ahová nemcsak európai, hanem amerikai sztárok érkezését is láthattuk. Az azonban biztos, hogy nemcsak Pesten, hanem vidéken is, és nemcsak egy napig, hanem egy egész hétig tartott az a koncertsorozat, mely rákapcsolódik Európa egyik legrangosabb és legfontosabb zenei díjátadójára. Ha pedig nem a pop, hanem inkább a rock zene iránt rajonganál: a finn Nightwish együttes november 30-án lép fel a Papp László Sportarénában.

November végétől a budapesti karácsonyi vásárok idén szigorításokkal, de színpompával, széles kínálattal és csodás hangulattal várják a hazai és a külföldi vendégeket egyaránt.

További információk:
https://www.hotel-bb.com/hu/szalloda/budapest-city