Összecsendül két pohár…

2022. 06. 10., 8:29pm
Évek óta hatalmas népszerűség övezi Tóth Vera énekesnő és Pauli Zoltán gasztroszakértő közös estjét,

 

by Szendi Horváth Éva

amelyből hamarosan a Várkert Bazárban is ízelítőt kaphatnak a minőségi zenék és borok kedvelői.

Október 14-én a Kis Koncertek - Nagy Borélmények című, gasztroművészeti gálaest a házigazdák mottóját követve nyújt táplálékot testnek és léleknek. Egymásba fűzve az ízek, zamatok és dallamok különleges élményét.

Tóth Vera művészete kapcsán elsőként a ragyogó hang és a fényes karrier jut eszünkbe. Megasztár győzelem, aranylemezek, formabontó sorozatok a jazz vagy a könnyűzene világában. Mindig a könnyed, feledhetetlen szárnyalás jellemző rá, akár nagyszínpadon, akár meghittebb környezetben lép a közönség elé. Ám a népszerű énekesnőről azt már kevesebben tudják, hogy az énekléshez hasonló szenvedéllyel kötelezte el magát a minőségi gasztronómia és a finom magyar borok mellett. A koncerttel egybekötött borgálán a Várkert Bazárban, erről most majd bárki meggyőződhet.

A különleges est programját az énekesnő a párjával állítja össze. Pauli Zoltán ismert gasztronómiai szakember, a Stílusos Vidéki Éttermiség alapító tagja és immár két évtizede büszke palkonyai lakos. Számos gasztrokulturális esemény ötletgazdája és szervezője, de eredetileg maga is séf és borász. Így igazán ismeri a minőségi borok és a pompás kísérőfalatok párosításának titkát. Pauli Zoltán személye a garancia arra, hogy a csodálatos zene mellett a közönség egyedi ízekkel és borzamatokkal ismerkedhet meg.

A Várkert Bazár történelmi környezetében a gasztrokulturális élményekre nyitott vendégek elsőként neves pincészetek borászainak válogatott tételsorát kóstolhatják végig. A meghívott borászok remekeihez a patinás téglafal ezúttal egy pincészet hangulatát idézi meg.

Bemutatásuk a csodás vörösökkel indul. A Heimann család évek óta úttörő vörösbor-termelő, aki Szekszárd őshonos fajtáit, a kadarkát és a kékfrankost könnyed zamatokkal fogalmazza újra. Demeter Zoltán Tokajban mindössze hét dűlőben gazdálkodik, mégis megkerülhetetlen alakja a borvidék megújításának. Különleges borait most is érdemes lesz megízlelni. Sauska Krisztiánt és Sauska Andreát Tokaj világszínvonalú, egyedi adottságai vonzották. Pezsgőik otthonát pedig egy tökéletes adottságú budafoki pincerendszerben találták meg, melyekből a borestre remek válogatást állítanak össze. Pálffy Gyula pincészete évszázados családi hagyományokon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Borait a Káli-medencében található, vulkanikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőiről hozza majd el. Végül, de korántsem utolsó sorban Rókusfalvy Pál válogatott gasztrofalatok kíséretében a nagyhírű etyeki borvidékről kínálja majd csodálatos nedűit.

Bemutatkozik Tóth Vera „Gyémánt” nevet viselő, új fehérbora is, amelyet a házigazdák Pálffy Gyulával közösen álmodtak palackba.

A borgála hangulatához illő zenéről Duka Laci Django Projectje gondoskodik. A hangulatos borkóstoló után sem maradunk zene nélkül. Az est csúcspontjakéntTóth Vera és zenekara, valamint egy meglepetés sztárvendég ad fergeteges koncertet. Így a gasztrokulturális élvezeteket művészettel koronázzák meg, ezáltal a nagyszerű borok mellett emlékezetes zenei élményt is nyújtanaka közönségnek.

Bor, mámor, Vera
Tóth Vera és Pauli Zoltán Bemutatja: KisKoncertek-Nagy Borélmények
Október 14., péntek, 19:00 – Várkert Bazár, Rendezvényterem

További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/toth-vera-es-pauli-zoltan-bemutatja-kiskoncertek-nagy-borelmenyek

Fotókredit: Boldog Ati