Organikus trendek és természetes anyagok a formatervezésben

2022. 15. 11., 5:06pm
A természetes anyagokról szól a Budapest Design Material Library Insider következő kerekasztal-beszélgetése

 

2022 novemberében elérkeztünk az eseménysorozat negyedik kerekasztal-beszélgetéséhez. A Magyar Divat & Design Ügynökség és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésével megvalósuló, a világ legkorszerűbb és innovatívabb anyagmintáit adatbázis formájában elérhetővé tevő gyűjtemény népszerűsítése a cél.

A résztvevők ezúttal a természet és a társadalom viszonyát értelmezve, a formatervezés és az építészet fenntarthatósági kihívásairól, ezzel kapcsolatban pedig a természetes anyagok használatának népszerűség-növekedéséről beszélgetnek.
Szó lesz arról is, miként integrálhatóak a hagyományos felhasználási megoldások a 21. század innovatív lehetőségei közé. Vagy, mit hoz a bio és a modern trendek találkozása a formatervezésben.

Arra is kitérnek, milyen hatásai azonosíthatóak jelenleg a klímaváltozásnak, és mire számíthatunk a jövőben a bútoriparral összefüggésben. Mennyire versenyképes a nemzetközi piacon a magyar faipar? Mit jelent az innovációkutatás a design területén?

Ehhez hasonló izgalmas kérdésekre keresi a választ a beszélgetés során:
Szikszai László - Sixay Bt. alapítója és ügyvezetője,
Wilheim Gábor - Fabunio elnöke,
Hegedűs Fanni - asztalos és restaurátor
Blaumann Edit - MOME Innovációs Központjának kutatója.
Moderátor: Pap Dávid, a Fablab ügyvezetője.

A BDML Insider kerekasztal-beszélgetése 2022.11.24-én, 18 órától a MOME UP épületének második emeletén található Budapest Design Material Libraryben kerül megrendezésre.

Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációhoz kötött, melyet a https://forms.gle/fCBb8xaucSjTrhhN7 űrlap kitöltésével lehet megtenni.

MOME Budapest és Hungarian Fashion & Design Agency eseménye

1121 Budapest, Zugligeti út 9-25. (MOME UP 4. emelet 402. terem)

  1. NOVEMBER 24., CSÜTÖRTÖK, 18:00