Oppenheimer - új előzetes szinkronnal és felirattal

2023. 16. 05., 7:20pm
Oppenheimer – július 20-tól a mozikban szinkronizált és feliratos változatban is

 

 

NÉZD MEG AZ ÚJ ELŐZETEST!

SZINKRONNAL: https://youtu.be/EoQRCZlG8Hg

FELIRATTAL: https://youtu.be/pJ8OXa1CFVE

A Christopher Nolan által írt és rendezett Oppenheimer egy IMAX-re forgatott nagyszabású thriller.  Berepíti a nézőt abba az izgalmas paradoxonba, amit az a rejtélyes férfi élt át, aki megkockáztatta, hogy elpusztítja a világot, azért, hogy megmentse azt.

          

A főszereplők Cillian Murphy, mint J. Robert Oppenheimer, és Emily Blunt mint a felesége, a biológus és botanikus Katherine “Kitty” Oppenheimer. Az Oscar-díjas Matt Damon alakítja Leslie Groves Jr. tábornokot, a Manhattan-terv igazgatóját, és Robert Downey, Jr. alakítja Lewis Strausst, az Amerikai Atomenergia Bizottság alapító biztosát. Az Oscar-jelölt Florence Pugh játssza Jean Tatlock pszichiátert, Benny Safdie Teller Ede elméleti fizikust, Michael Angarano Robert Serbert, valamint Josh Hartnett alakítja az úttörő amerikai atomtudóst, Ernest Lawrence-et. A szereplők közt találjuk még az Oscar-díjas Rami Malekot, és a rendező ismét együtt dolgozik a nyolcszoros Oscar-jelölt színésszel, íróval és rendezővel, Kenneth Branagh-gel.  

            A film Kai Bird és a néhai Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas könyve, az Amerikai Prométheus: J. Robert Oppenheimer diadala és tragédiája alapján készült. A producerek Emma Thomas, Charles Roven és Christopher Nolan. 

Cillian Murphy mindig is Oppenheimer szeretett volna lenni

Drámai színésznek lenni néha a magánéletben is dráma, nem csupán akkor, amikor bele kell költözni valakinek a bőrébe. Így érzett Cillian Murphy is, aki Christopher Nolan egyik kedvenc színésze. Már ötször játszott a rendező a filmjeiben (Sötét Lovag-trilógia, Eredet, Dunkirk), de soha nem találta meg egy olyan főszerep, ami minden színész álma.

„Nyilvánosan és négyszemközt is folyton mondogattam Chrisnek, hogy ha van számomra egy szerepe, és pont ráérek, számíthat rám, nem érdekes, mekkora feladatról van szó – mondta az ír színész legutóbb a The Associated Pressnek. – De a lelkem mélyén igazából azt szerettem volna, ha főszerepet bíz rám. Aztán Chris egyszer csak a maga visszafogott angol módján azt mondta: ’Figyu, írtam egy forgatókönyvet Oppenheimerről. Szeretném, ha te lennél Oppenheimer.’ Meglett a napom.”

Nolan legújabb filmje az atombomba atyjáról szól, aki átírta a modern történelmet, sőt a rendező olvasatában a tudós egész világunkat mindörökre átrendezte a tömegpusztító fegyver megalkotásával. Az első látásra száraznak tűnő téma feldolgozása a nyár egyik legnagyobb és leglátványosabb moziszenzációjának ígérkezik, mert Nolan IMAX formátumban álmodta vászonra a történetet. A rendező a streamelés legádázabb ellenfele, szerinte az igazi moziélmény csak teniszpálya méretű vásznon képes hatni, és most tett is azért, hogy véleményét alátámassza.

Valódi tudósok statisztálnak az Oppenheimerben

Az már korábban kiderült, hogy az atombomba atyjáról szóló Oppenheimer című produkcióban alig vannak digitális trükkök, a látvány eredeti, természetesen az atomrobbanást leszámítva.

Cillian Murphy

Nolan és a főszereplő Cillian Murphy az Entertainment Weeklyek adott legújabb interjújukban elárulták, hogy a hatalmas sztárparádé mellett a statiszták is híres emberek a filmben, bár őket a nagyközönség kevésbé ismeri. A rendező ugyanis nem elégedett meg azzal, hogy alaposan felkészült színészekkel dolgozott, azt akarta, hogy mindenki, aki kamera elé kerül, átérezze, miről szól a történet.

„Az igazi Los Alamosban forgattunk (az amerikai atomkutatás központja és kísérleti telepe – a szerk.), és csomó tudóst kértünk fel statisztának – magyarázza Nolan. – Spontán reakciókat vártunk tőlük, és óriási örömünkre nagyon hozzáértő rögtönzött megszólalásokat tudtunk fölvenni. Ha más filmekben statiszták csapatát beszéltetjük spontán módon, általában az kerül szóba, mit fognak ebédelni. A mi fizikusaink viszont arról társalogtak, milyen bonyolult geopolitikai vonzatai lesznek az atomfegyver megjelenésének, és tényleg nagyon sokat tudtak a témáról. Roppant fontos tanulság volt számunkra: ha egy ilyen filmben komolyan akarjuk venni magunkat, minden tekintetben hűségesnek kell lennünk a történelemhez.”