Operett százszor!

2021. 09. 02., 11:30am
Operett a kamionból: 100 magyar településen koncerteznek ingyen - Világrekordra készül az Operett Karaván

Operett a kamionból: 100 magyar településen koncerteznek ingyen - Világrekordra készül az Operett Karaván

50 nap alatt 100 hazai településen adnak ingyenes operett koncertet a Budapesti Showszínház művészei idén nyáron. Az Operett Karaván világrekord-kísérlete egy egyedi, külön erre a célra kialakított mozgó kamionszínpad segítségével valósul majd meg. A száz helyre ez idáig 102 település jelentkezett, így a végleges útiterv is kialakult. Záhonytól Harkáig, szinte 30 kilométerenként megállnak majd. hogy látványos, különleges és minden bizonnyal emlékezetes operett gálával örvendeztessék meg a települések lakóit.

Idén nyár végétől tehát, ingyenes operett koncertet adnak egy különleges, erre a célra kialakított mozgó kamionszínpad segítségével. Az országjárás természetesen akkor indul el, ha erre a jogszabályi keretek lehetőséget adnak, de, a jelenlegi tervek alapján, augusztus közepén útnak indul az első Operett Karaván.

A Budapesti Showszínház által szervezett esemény külön érdekessége, hogy a nagyvárosok mellett olyan településekre is eljut majd a produkció, amelyeken még soha nem volt operett előadás, hiszen se színházépület, se kultúrház nem működik a körzetükben. Így az idősebb korosztálynak hatalmas meglepetés és ajándék lesz ez a kezdeményezés.

Az operett karaván útjáról egy tíz részes dokumentumfilm is készül, amelyben az érintett települések kulturális emlékeiről beszélgetnek az operett gála szereplői a települések vezetőivel. Illetve meglátogatják nevezetességeiket, kulturális intézményeiket is.

Az országjáró körút egyik kiemelt célja hazánk gyönyörű tájainak népszerűsítése, valamint a turizmus és vendéglátás fellendítésének elősegítése.

Az Operett százszor! című eseménysorozat világrekord is lehet, hiszen egymás után ilyen sok operett előadás még sehol, soha nem volt a világon, így a Budapesti Showszínház Guiness-rekord kísérletként jelenti be az országos körútjukat.

A művészeknek és a szervezőknek is nagy kihívás lesz végig haladni a közel 15.000 km-es úton. Ennek ellenére nagyon várják már az indulást, mert életük egyik legnagyobb kalandja vár rájuk ezen az utazáson.

A Budapesti Showszínháztól már szinte megszoktuk, hogy mindig valami újdonsággal, egyedi ötlettel vagy különlegeséggel rukkolnak elő. Hozzájuk kapcsolható a Budai Szabadtéri Színház megnyitása Csillebércen, Kosztolányi Édes Anna című művének musical változata, különböző segélykoncertek erdőtüzek kárenyhítésére vagy a Csoda Csoport beteg gyermekeinek támogatása adománygyűjtések formájában. Idén nyáron viszont egy számukra is minden eddiginél nagyobb kihívás elé néznek az Operett Karaván tekintetében.

A települések részletes listáját a Budapesti Showszínház weboldalán lehet megtalálni: www.showszinhaz.hu, az egyes helyszínek időpontjaival együtt