Önként Jöttem Díj 2023

2023. 21. 09., 2:45pm
Az önkéntesség ereje és elismerése

 

Az önkéntesek olyan értékes erőforrást jelentenek, amelyek változást hoznak az életben, a közösségekben és világunkban. Ezért alapította 2016-ban a Családbarát Magyarország Központ az Önként Jöttem díjat. Célja az önkéntes munka elismerése, az önzetlen magatartás népszerűsítése. Szeptember 12-től ismét mindenki nevezheti a díjra érdemesnek tartott szervezeteket.

 A kitüntetést minden évben olyan szervezet nyerheti el, amely legalább egy éven át, ingyenesen végzett valamilyen társadalmilag hasznos tevékenységet, és hozzájárult az önkéntesség kultúrájának növekedéséhez és előmozdításához.

 A Családbarát Magyarország Központ az Önként Jöttem díj átadásával szeretné a jó példát erősíteni olyan emberek tevékenységének bemutatásával, akik önzetlenül teszik szebbé, jobbá, élhetőbbé környezetünket, mindennapjainkat!

Szeretnénk bátorítani mindenkit, hogy a most induló jelölésnél tegyen javaslatot minél több általa fontosnak tartott szervezetre. Az önkénteseknek nyújtott támogatás és elismerés kulcsfontosságú a motivációjuk és a további munkájuk szempontjából. A jelölési folyamat egyszerű, és bárki számára elérhető a csalad.hu/onkentjottem oldalon” – mondta el dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője. 

Az Önként Jöttem díj jelölési és szavazási menete:

2023. szeptember 12 - október 2. Az arra érdemesnek tartott szervezetek jelölése a csalad.hu/onkentjottemoldalon. 

2023. október 16 - november 20. Közönségszavazás a végső listán maradt 4 szervezetre a csalad.hu/onkentjottemoldalon.

2023. december 5-én Önként Jöttem díj ünnepélyes átadása.

Az Önként Jöttem díj várományosainak névsorát a jelölési folyamat lezárása után, 2023. október 16-án hozzuk nyilvánosságra.