Olga Kern zongoraestje

2023. 20. 12., 9:43pm
A Cziffra Fesztiválon február 19-én különleges hangulat részese lehet a közönség

 

 by Szendi Horváth Éva

A Zeneakadémia Nagytermében a Cziffra Fesztivál keretein belül a világhírű zongoraművész, Olga Kern hangversenye a lenyűgöző estét ígér. Olga Kern neve már önmagában is garancia a kivételes zenei élményre. A művésznő visszatérő vendég hazánkban. Legutóbb Szegeden és Pécsett aratott hangos sikert, jövőre pedig az európai koncertkörútja részeként a Cziffra Fesztiválra meghívására érkezik Budapestre.

Az orosz–amerikai zongoraművész 2001-ben robbant be a nemzetközi zenei élvonalba. Akkor, - harminc év után első alkalommal4 - nőként megnyerte a rangos Van Cliburn Nemzetközi Zongoraversenyt. Tizenhét éves korában a Rachmaninov Nemzetközi Zongoraversenyen is első lett. A későbbiek során még számos további versenyen bizonyította tehetségét. Élénk színpadi jelenlétével, szenvedélyesen magabiztos zeneiségével és különleges technikájával a közönségét és a kritikusokat egyaránt elbűvöli. A magyar közönség ezúttal a Zeneakadémia Nagytermében tapasztalhatja meg ezt.

Műsora egy kisebb zenetörténeti utazásnak is tekinthető. Az est első felében ugyanis Beethoven ­Falstaff-variációitól a 20. századi zenéhez, ­Gershwin műveiig jut el. A szünet utáni részt az orosz muzsikának szenteli, benne Rachmaninov Corelli-variációival, akit közvetlen kapcsolat is fűzött a Kern családhoz.

A Cziffra Fesztivál ezen eseménye egyedülálló alkalmat kínál a zene és a művészet szerelmeseinek arra, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek Olga Kern tehetségével. A fesztivál alatt további különleges zongoraestekre várja a közönséget Balázs János, Bogányi Gergely, Farkas Gábor, valamint Sandro de Palma is.

Budapest, 2024. február 19. hétfő 19:30, Zeneakadémia, Nagyterem

OLGA KERN ZONGORAESTJE 

Beethoven: Variációk Salieri Falstaff című operájának „La stessa, le stessissima” című duettjére, WoO 73;

Schumann: Karnevál, op. 9; Gershwin: Három prelűd, Fascinating rhythm

***

Rachmaninov: Moment Musicaux, op. 16 No. 4; Études-Tableaux, op. 33 No. 8; Polichinelle, op. 3 No. 4; Corelli-variációk; Scriabin: Két etűd, op. 42 No. 4 és No 5.; Balakirev: Islamey 

További információkért látogasson el a Cziffra Fesztivál hivatalos oldalára.

Részletek és jegyek: https://cziffrafesztival.hu/program/olga-kern-zongoraestje/

 

Támogató: Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Kiemelt szponzor: MVM