Nyitva a LUPA

2019. 25. 05., 1:15pm
Megnyitotta kapuit „Budapest tengerpartja”, a Lupa Beach.  Bár az igazi strandidő még várat magára, a Lupa-tóhoz már az előszezonban is érdemes kilátogatni, mivel színes program várja a látogatókat

Megnyitotta kapuit „Budapest tengerpartja”, a Lupa Beach.  Bár az igazi strandidő még várat magára, a Lupa-tóhoz már az előszezonban is érdemes kilátogatni, mivel színes programokkal várják a látogatókat.

2017-től Magyarországon új értelmet nyert a nyári strandolás fogalma, miután végre hazánk is feliratkozott Európa legjobb, természetes vizű strandjainak listájára. Az egykori bányatóból, a Lupa-tóból egy új, eddig itthon csak a színes életmód magazinok oldalairól ismert minőségű strand és vízi sport centrumot alakítottak ki a befektetők.

Azóta a kristálytiszta, türkizkék víz partján, pálmafákkal beültetett fehérhomokos beach idézi meg a karibi szigetvilág hangulatát. A folyamatos fejlesztések okán ma már több tucatnyi strand és vízi sport csalogatja az aktív nyaralókat.

Az apróságokkal érkezőknek ott a Gyerek Beach, különböző játékokkal és vízi aktivitásokkal. A műfajában egyedülálló a LUPA gasztronómiai kínálata is a gasztro-sétányon sorakozó változatos kínálatú büfékkel és a vízparti koktélbárokkal, éttermekkel.

Most tehát harmadik szezonját indítja a Lupa. „Idén gazdagabb lesz a programkínálat, amivel célunk megerősíteni a köztudatban, hogy nem csak a szikrázó napsütésben érdemes kilátogatni a tóhoz” – mondta el Gerendai Károly, a „tengerpart” megálmodója, aki egyelőre a májusi családi-, gasztro- és sportrendezvényeket emelte ki.

„Egyrészt meghívtuk a környező lakosokat, egy-egy dedikált napot kínálva a településeknek, amikor bemutathatják saját kulturális és sportéletüket. A sort május 18-án Pomáz nyitotta, majd másnap Szentendre mutatkozik be a Lupán, de a közeljövőben vendégségbe várjuk majd Óbuda-Békásmegyer vagy Budakalász lakosait is egy-egy napra. Ezen alkalmakra a helyi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenes lesz a belépés” – meséli.

Gerendai elmondta továbbá, hogy rendkívül gazdag lesz idén a Lupa sportprogramja. Május 18-án indult a Decathlon Strandröplabda Kupa első fordulójával, másnap pedig amatőr strandröplabda tornával.

Lesz majd a nyár során tó átúszás, strandkézi, strandfoci, vízilabda, amerikai foci, négy-tusa és megannyi izgalmas verseny a Lupa profi sportpályáin, és már megnyitott a Lupa egyedülálló wakeboard pályája, a LupaWake is.

Május a gyermekeknek is tartogat meglepetést. 26-án, a Gyereknapon az apróságoké a főszerep, több helyszínen, változatos programokkal, és természetesen, ezen a napon a gyerekeknek ingyenes belépővel. 

Az előszezont egy kulináris kaland zárja. Az I. Lupa Beach Gasztro Feszt bemutatja a Lupa változatos gasztronómiai kínálatát, melyben az egyes helyszínek különböző finomságokkal csalogatják a közönséget.

„De a kulináris kalandok mellett ne csodálkozzunk például, ha a pult mögött ismert emberek szolgálják fel a kért ételt. Természetesen a tónál található büfék, éttermek és koktélbárok egész szezonban elérhetőek lesznek, és az esti órákban már belépőjegy nélkül, ingyenesen is meglátogathatóak. A nyár folyamán rendszeresen szervezünk majd olyan eseményeket, ahol a Lupa gasztronómiai kínálatára szeretnénk felhívni a figyelmet” – mondta Gerendai.

Június 1-én pedig már indul a főszezon és ekkor nyílik meg a Lupa másik része, a küllemében és tartalmában is teljesen megújuló, de továbbra is kedvezményes áron látogatható Öböl Strand.