Nyitott műterem, — extrákkal

2019. 22. 10., 8:05pm
A Magyar Festészet Napja alkalmából Marosi Ilona,  a hazai és nemzetközi díjakkal kitüntetett festőművész, egy konkrét nagyméretű festményt, az 1998-ban készült Csodaszarvast mutatta be

A Magyar Festészet Napja alkalmából Marosi Ilona,  a hazai és nemzetközi díjakkal kitüntetett festőművész saját alkotói környezetében, egy konkrét nagyméretű festményt, az 1998-ban készült Csodaszarvast mutatta be meghívott vendégeinek.

A festmény témája az iskolai tanulmányokból ismert honfoglalás kori legenda aktualizálása a jelenkorba s a festészet mélyebb művészi értékeire irányítja a figyelmet.

A nyitott műtermi rendezvényen általános iskolai tanár, egyetemi hallgató, bolti eladó, több orvos, orvosíró, közgazda, mérnök, hajótervező mérnök, fizikus, keramikus, fotóművész és újságíró vett részt. Az aktív  beszélgetés célja az volt, hogy a képet, mint kétpólusú esztétikai kommunikácós formát bemutassa: az Alkotóit  és a Befogadóit, a képet néző, értelmező emberekéit is. A meghívott különböző személyiségek látásmódja, a szavaik, a hangsúlyaik kölcsönös egymásra hatása izgalmas hangulatot teremtett, különös lüktetést adott a szokatlan műtermi eseménynek.

Marosi Ilona festőművészként 44 éve sikeresen dolgozik. Az életmű részletei a www.marosi-ilona.eu honlap főlapjáról érhetők el. Itt megtalálható a nagy dokumentált életmű portfóliója, az iskolákba készített murális munkái, társadalmi kötelezettség vállalásként végzett művészetszervezői tevékenysége, saját könyveiben látható munkái és kitüntetéseinek listája egyaránt.