Nyit a St. Andrea Galéria

2021. 11. 10., 11:21am
A művészet és a bor kapcsolata a régmúltba nyúlik vissza, s nincs ez másképpen ma sem.

 

A St. Andrea Szőlőbirtokon, a nagyteremben eddig is voltak műalkotások. Most azonban, az idei szüret és őszi borkóstolók mellett megnyílik a St. Andrea Galéria. A galériában a bor és a művészet rendkívüli kapcsolatának hangsúlyozása egyedi kulturális élményt nyújt mindazoknak, akik oda látogatnak.

Az első kiállítás témája: Nagy Mária Irén és Gulyás Géza kiállítása

Időpont: 2021. október 15. péntek, 18 óra

Helyszín: St. Andrea Szőlőbirtok, Egerszalók, Ady E. u. 88.

Nagy Mária Irén

Nagy Mária Irén keze alatt formálódik az anyag. Máriakerámia nevű alkotó műhelyében szebbnél szebb kerámiák készülnek Egerben, a Bükk lábánál.

"A kerámia világában végtelen az alkotói szabadság. Ez nagy kihívás, próbálgatni, milyen technikával lehet újat alkotni- mondja. Nagyon fontos motiváció, hogy milyen újszerű megoldások érintik meg a vásárlókat."

Egy szerencsés véletlen vagy talán nem is véletlen tette lehetővé, hogy megismerjék egymást Gulyás Gézával. Géza a művészet számtalan területén megfordult már, mindenhol jól érzi magát, ahol kreativitása érvényesülhet. Együttműködésük csodaszép alkotásokat eredményez. Mária keze alatt formálódik az anyag, Géza pedig a színezéssel teszi még egyedibbé az alkotást.

Weboldaluk: www.mariakeramia.hu

A műalkotások bemutatóját borkóstoló kíséri.