Nyerj egyéni zeneórát vagy akár saját koncertet az iskoládnak!

2022. 06. 06., 10:47pm
A Liszt Ferenc Kamarazenekar egy évvel ezelőtt, 2021 májusában, első alkalommal hirdette meg Mesélő hangjegyek elnevezésű rajzpályázatát.

 

by Szendi Horváth Éva

Tavaly több mint 850 alkotás érkezett be

A sok pozitív visszajelzésre való tekintettel a pályázat idén is folytatódik. A gyerekeket most is kérik, hogy a megadott 3 zenemű közül válasszanak ki egyet. Rajzolják le, hogy számukra mit jelent, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít az adott darab. Pályázni bármilyen rajzzal (pl. konkrét történet, emlék lerajzolva vagy akár egy érzést, hangulatot tükröző absztrakt alkotás) lehet.

Két korcsoportban várják az alkotásokat: általános iskolák 1-4. osztályos tanulói és 5-8. osztályos diákjai.

A három zenemű, amihez kapcsolódóan várják a szervezők a rajzokat, a darabok meghallgathatóak a zenekar honlapján, a következő linken keresztül: https://www.lfkz.hu/hu/hangfelvetelek

  1. Svendsen: Románc
  2. Mozart: D-dúr szerenád, „Serenata notturna”, zárótétel
  3. Bizet–Scsedrin: Carmen-szvit (részlet)

A pályázatokat elektronikus úton lehet beküldeni 2022. június 19. 24.00 óráig.

Mindkét korcsoportban a három legszebb alkotást beküldő, illetve a közönség által legjobbnak ítélt alkotót díjazzák. A zenekar művészei által felajánlott egyéni zeneóra vagy online rajztanfolyam közül választhatnak a nyertesek. Az egyéni díjak mellett a szervezők különdíjat is felajánlottak a legaktívabb iskola számára. Az az oktatási intézmény, ahonnan a legtöbb pályázat érkezik be, saját Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertet nyer.

További információ: https://www.lfkz.hu/hu/hirek/mesel-hangjegyek-2022-rajzpalyazat

 A Liszt Ferenc Kamarazenekar

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. A zenekar közel 60 éves fennállása alatt komoly nemzetközi hírnévre tett szert és a klasszikus zenei élet elitjének állandó szereplőjévé vált.

Működésük során – Sándor Frigyes, majd Rolla János vezetésével – több mint ötven országba jutottak el, többek között felléptek a New York-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a Sydney-i Operaházban, a Buenos Aires-i Teatro Colónban, valamint a párizsi Théatre de la Ville-ben.

Az együttes, amelynek koncertmestere 2016 óta Tfirst Péter, évről évre a világ legjelentősebb koncerttermeiben, elsőrangú szólisták közreműködésével lép színpadra, akik a nagyfokú precizitás, műfaji sokoldalúság és alkalmazkodó képesség miatt előszeretettel dolgoznak együtt a zenekarral. 2020-tól Várdai István csellóművész művészeti igazgatóként kapcsolódott be a szakmai felkészítésbe és a művészi koncepció kialakításába.