Nyárköszöntő Tündérkert mulatság

2023. 06. 06., 10:09pm
Klebelsberg Kastély: június 11., vasárnap

 

A Kastélymesék a szabadban program keretében „Nyárköszöntő Tündérkert mulatság” címen hirdet családi napot a Klebelsberg Kastély.

Az egész napos programsorozaton színházi- és bábelőadások, irodalmi programok, kézműves foglalkozások, valamint koncertek is várják a családokat június 11-én.

Program:

13:00-17:00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSOK

13:00-16:00 KINCSKERESÉS A KERTBEN

14:00 TALÁNY

Megfejtő megmérettetések, vagyis találós kérdések vetélkedője a Vándormuzsikussal.

15:00 AZ ÉLET VIZE – Écsi Gyöngyi Árgyélus Színháza (Felvidék)
Palóc népmese Jankó királyfiról és Tündérszép Ilonáról és arról, hogy mennyi bölcs döntést kell hozni ahhoz, hogy az emberfia belekóstolhasson az élet vizébe. „Az élet vize” c. mesét a gömöri Hangonyban mondta el Szilágyi Gusztáv.

Az előadásban ötvöződik a bábjátékos-népdalénekes-mesemondó szerep. A kovácsoltvas díszlet, kendők, kesztyűbábok, maszkok segítségével az ősi magyar mitológiai világképben rajzolódnak ki a mese körvonalai. A tájegységhez tartozó nyelvjárás, népdalok és mondókák a mai paraszti gondolkodásmódot tükrözik, de magukban rejtik az ősi bájolás és rejtőzés elemeit is.

16:00 PETŐFI SÁNDOR: A HELYSÉG KALAPÁCSA - Csavar Színház (Felvidék)
A városi komédiák hangulatát idéző produkció Petőfi páratlan humorával, groteszk elemekkel fűszerezve tárja elénk e különös világot. Az előadást a közönséggel való állandó komunikáció, a sokszor improvizációnak tűnő stílusgyakorlat és interaktív játékmód teszi fergeteges komédiává, ezt színesíti Bodonyi András zenéje, mely igazi Petőfi korabeli hangulatot varázsol a színpadra.
Előadja: Gál Tamás
Zene: Bodonyi András

17:15 KINCSEK LELEPLEZÉSE, avagy a győztesek jutalma. Kikiáltó: Vándormuzsikus

17:30 KOLOMPOS KONCERT

Eget-földet - Tündérkertet megrengető Kolompos táncház. A magyar gyermekek körében egyik legnépszerűbb együttesként ma is arra törekszenek, mint a kezdetekben: megismertetni, megszerettetni a gyerekekkel és szüleikkel a magyar népzenét, néptáncot, régi népszokásokat, vagyis mindazt a páratlan kulturális kincset, melyet elődeink hagytak ránk örökségül.