Nők - női szemmel és lélekkel

2019. 10. 10., 2:00pm
Hullan Bea festőművész szereti nőtársait. Gyönyörűnek látja őket és fotórealista képein belső szépségüket is tudja ábrázolni.

Hullan Bea festőművész szereti nőtársait. Gyönyörűnek látja őket és fotórealista képein belső szépségüket is tudja ábrázolni.

Portréinak karakteres nőalakjai élettel teli pillantással tekintenek ránk a vászonról. Vidámak, kacérak, ábrándozók, elgondolkodók, — nők, akik üzennek nekünk.

A közelmúltban ideális helyszínen, a Deák Palotában nyílt meg a Girly című portrékiállítása, melynek keretein belül a női szépség ezernyi árnyalatát ismerhetik meg az érdeklődők. 

Hullan Bea a végletek festője; szélsőséges lelkiállapotokban kap ihletet, ekkor alkotja meg grandiózus női portréit. Az alkotásokon a nő különböző archetípusai jelennek meg, valamint érzések, gondolatok, történetek.

A művésznő már évek óta festi jellegzetes, nagyméretű női portréit. Olaj-vászon képein szilárd jellemű, magabiztos nőket mutat be, mindezt egy egészen különleges, széttöredezett, kaleidoszkóp-szerűen megjelenő képi világban. A festményeken intenzív színhasználat, határozott vonalvezetés és szuggesztív nőalakjainak erős lélekábrázolása jelenik meg.

A tárlat kiemelkedő képe a Fábián Juliról készített portré, amelyre a kiállítás első hetében a Jazzy Rádió jótékonysági aukciójának keretében licitálni lehetett.  A szervezők az aukción befolyt teljes összeget a nehéz helyzetű zenészeknek támogatást nyújtó Fábián Juli Emlékalapítványnak ajánlották fel.

-szendi