Neves alkotók, hires művek

2020. 01. 06., 8:15am
A Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetése különleges országos online sajtótájékoztatón ismertette a 197. évad bemutatóit.

A Miskolci Nemzeti Színház művészeti vezetése különleges országos online sajtótájékoztatón ismertette a 197. évad bemutatóit. A teátrum a 2020-2021-es szezonban is elismert alkotók nagy közérdeklődésre számitó műveit hozza el a miskolci közönség számára.

Vígjáték, musical, operett, mese, táncjáték, tragikomédia, opera, színmű. A Miskolci Nemzeti Színház a megszokottnál ugyan kevesebb bemutatóval jelentkezik a 2020-2021-es évadban, ám a műfaji változatosság ezúttal sem marad el. A kialakult helyzetre való tekintettel a következő szezonra kilenc bemutatóval készül a teátrum, azonban  a 2019/20-as évad három, elmaradt premierje is várat még magára. Igy semmiképp’ nem marad színházélmény nélkül a közönség.

A járványügyi helyzet miatt a hagyományos évadhirdető rendezvény helyett egy különleges, országos online sajtótájékoztatón jelentette be Béres Attila igazgató, Szabó Máté művészeti vezető és Rusznyák Gábor főrendező a 197. évad bemutatóit, illetve összegezték az idei évad eredményeit.

Béres Attila a tájékoztatón elmondta, hogy a színház a következő évadra nem hirdet bérletet. – Amikor a néző bérletet vásárol, bizalmában részesíti a színházat. Azért, hogy ez a bizalom a kiszámíthatatlan helyzet okán ne csorbuljon, úgy határoztunk, hogy csak erre az egy évadra, nem hirdetünk bérletet, az előadásaink jeggyel lesznek látogathatók. Hűséges bérleteseinknek természetesen elsőbbséget biztosítsunk a jegyvásárlásnál – hangsúlyozta az igazgató.

 A következő szezon műfaji eloszlása ugyanazt a következetességet mutatja, melyhez az elmúlt öt évben a nézők hozzászokhattak. – A következő évad előadásainak témáit összeköti, hogy mindegyik humorral reagál nehéz élethelyzetekre. Mindent megteszünk azért, hogy ugyanazt a minőséget kapja a közönség, mint eddig – részletezte Rusznyák Gábor, aki a készülő Szerelmes Shakespeare zenéjéért is felelős.