Nemzetközi monstre koncert Ukrajnáért

2022. 25. 03., 10:12pm
Eddig már több mint 20 európai ország összefogásával Nemzetközi Jótékonysági Koncert Maratont szerveznek Ukrajna megmentéséért, melyhez Magyarországról a Sziget csapata is csatlakozott.


A #StopWar-t március 27-én rendezik, több mint 50 nemzetközi híresség, zenész, előadó részvételével és támogatásával. A Sziget a monstre koncert adását streameli majd a saját felületén.
Videó: https://youtu.be/1ivikOvGp3A

“Ma az egész civilizált világ Ukrajna mellett áll. Partnereink példátlan szankciókat vezettek be a megszállók ellen és pénzügyi, katonai és humanitárius segítséget nyújtottak, nyújtanak Ukrajnának. Ez a támogatás hozzájárul a világ jövőjéhez - ha Oroszországot nem állítják meg Ukrajnában, más európai államok is veszélybe kerülhetnek. A világ egységére és szolidaritására most nagyobb szükség van, mint valaha” – írják a #StopWar szervezői. “Ez a kezdeményezés arra törekszik, hogy tovább erősítse a nemzetközi közösséget az orosz terjeszkedéssel szembeni ellenállásban."

Az akció szervezőinek célja egyrészt a pénzgyűjtés a háború áldozatául esett ukrán állampolgárok humanitárius szükségleteinek fedezésére. Másrészt a közvélemény figyelmének felkeltése és fenntartása, így cselekvésre bátorítsa az embereket és meggyőzze a vezetőket, még jobban segítsék Ukrajnát, hogy ez a szörnyű háború véget érjen.

“A Sziget Fesztivált majd’ 30 éve azért alapítottuk, hogy legyen egy hely, ahol szeretetben és békében találkozhatunk” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. “Ez a cél azóta is változatlan. A jelen helyzet pedig még erősebben arra ösztönöz minket, hogy markánsan kiálljunk alapértékeink mellett és a Sziget több mint 100 országban élő többmilliós közössége együtt tegyen hitet a békevágy mellett, csatlakozva a nemzetközi összefogáshoz” – tette hozzá a főszervező.

A maraton-koncert tehát március 27-én, közép-európai idő szerint 17.30-kor kezdődik Varsóban, olyan világhírű zenekarok és művészek meghívásával, mint az Imagine Dragons, a Nothing But Thieves, Fatboy Slim, Craig David, a Brainstorm. 
A #StopWar a Sziget facebook oldalán követhető.