Nemes szőrmék újra gondolva

2018. 18. 12., 9:40pm
A bunda, mint viselet, általában az eleganciát képviseli. A trend alaposan megváltozott az utóbbi néhány évben. Mind színeiben, mind fazonjában a szőrmét újra gondolták.

A bunda, mint viselet, általában az eleganciát képviseli. A trend alaposan megváltozott az utóbbi néhány évben. Mind színeiben, mind fazonjában a szőrmét újra gondolták.

Legjobb ismerője a bundáknak Csányi Mária, a Chrisand fur üzletek tulajdonosa, aki így vall a mai divatról:

Ma, szinte a szivárvány minden színében készülnek kabátok, félkabátok, pelerinek, mellények, azaz trendi a színes bunda.

A púderrózsaszín, a lila, a királykék, a harsány zöld hódítanak, a színek elfoglalták helyüket a bundák világában. A téli időszakban jó hangulatot áraszthat egy élénk piros vagy egy világító kék viselet.

Természetesen a klasszikus bundák sem mentek ki a divatból. Az a hölgy, aki az első bundáját vásárolja, általában a klasszikus fekete, fehér vagy barna, hosszú, elegáns szőrmét választja. Az utóbbi években nincs nagyon hideg tél, ezért a rövidebb bundáknak is nagyobb a keletje.

Színek és fazonok tekintetében együtt is más ma a trend. Talán kevesen tudják, hogy a szőrmék festhetőek, színezhetőek. Új színnel megújítható egy néhány éves bunda. Nerchez inkább a puha színeket, a világoskéket, a bézst, a sárgát választják a hölgyek, saját ízlésüknek megfelelően.

Magát a szőrmét tekintve nagy divat a csincsilla, ezt kedvelik a legtöbben. Divatba jött a legfinomabb, legkellemesebb, puha, lágy szőrme. Ennek mintázatát tekintve szintén a legnagyobb divat a horizontálisan összeállított bunda.

Azonban a leg időt állóbb még mindig a nerc, 30 – 60 évig is használható. Emellett a kereslet a luxuskategóriák felé mutat: csincsilla, coboly, hiúz. Ezeket a régebben csak díszítésre használták. A coboly az oroszoknál a cári időkben státusszimbólum volt, mára divatos szőrme lett.

A bundavásárlók köréből nem hiányoznak a fiatalok sem. Nagyon kedvelik a horizontális összeállítást, a kis, rövid kabátokat, a kapucnis megoldásokat. Egy exkluzív övvel még trendibbé teszik outfitjüket.

Igazán szép, fiatalos és trendi ez a rövid, kapucnis, piros hiúz bunda.

A valódi szőrmék előnye, hogy a mindennapokban, de estélyi alkalomra is felvehetőek. A mai hölgyek ezt szeretik, élvezik.

A Chrisand fur üzletek a belváros szívében találhatóak. A karácsonyi vásárokhoz közel vannak, mind a Vörösmarty téri, mind a bazilikánál, a Szent István téri vásár útba esik a hazai és a külföldi érdeklődőknek.

Üzletek:

Fashion street 1052 Bp., Deák Ferenc utca 17.

The Ritz Carlton Hotel 1051 Bp., Erzsébet tér 9-110.

Four Seasons Hotel Grasham Palace 1051 Bp., Széchenyi tér 5-6.

Nyitva – Open: minden nap – every day 10 h-20 h

Info (mobile): +36 70 318 4324

www.chrisandfur.com

Napszemüvegek: Fendi (a Chrisand fur üzletekben megvásárolhatóak.)

Modell: Bocsi Barbara

Fotó: Havas Miklós

A fotók helyszíne a Four Seasons Hotel Grasham Palace Budapest