Nem zár be a Bazár!

2020. 05. 04., 10:36am
A Várkert Bazár a kialakult rendkívüli helyzetben is a megszokott formában és minőségben szeretné szolgálni közönségét, ezért digitális programsorozatot indít #várkertonline néven.

A Várkert Bazár a kialakult rendkívüli helyzetben is a megszokott formában és minőségben szeretné szolgálni közönségét, ezért digitális programsorozatot indít #várkertonline néven. A korlátozások ideje alatt mindenki az otthona kényelmében és biztonságában élvezheti a főváros kulturális ékszerdobozának sokszínű kínálatát facebook-on, youtube-on és a Várkert Bazár honlapján.

Lackfi János

A tavaszi programsorozat a korábbi évek hagyományaihoz híven a húsvét köré szerveződik. Az első saját tartalom Virágvasárnap indul és Húsvéthétfőig tart. A Várkert Bazár facebook oldalán április 5-13. között minden este 19 órától Gryllus Dániel, a Kossuth-díjas Kaláka együttes alapítója adja elő Lackfi Jánossal közösen írt dalait, Ez a dalciklus Virágvasárnaptól Húsvéthétfőig mindegyik naphoz kapcsolódóan sok mindent elmond. „Nem passió, hanem inkább a mai ember lelkületét kifejező napi imádságsorozat, ami a kétezer éves eseményekre utalva a mai kizökkent időket megélő ember lelkét tárja fel” – mondja Gryllus Dániel a sorozatról.

A húsvéti online programok között tartalmaznak kézműves foglalkozásokat és zenei programokat is. Az otthonában mindenki többek között Csík János és a Mezzo, a Muzsikás Együttes és a Kolompos Együttes felvételeit élvezheti majd.

A Várkert Bazár facebook oldalán április 5. és 13. között naponta jelentkező kézműves foglalkozás az ünnepi készülődéshez ad hasznos tippeket. Az érdeklődő például megismerkedhet a tojásfestés titkaival, illetve megtanulhatja hogyan készithet  kosárkát  és ajtódíszt a saját otthonában megtalálható alapanyagokból.

A zene mellett az irodalom is fontos szerephez jut. Továbbra is rendszeresen jelentkezik a Várkert Irodalom a megszokott eseményekkel, — csak ezúttal online:

A két szerkesztő, Juhász Anna irodalmár és Ugron Zsolna József Attila-díjas író minden héten kedden 16 órakor jelentkező könyvajánló sorozatot indítottak #énésakönyvem címmel.

Az eredeti tematika szerint az Aposztróf havonta egy alkalommal élőben lesz látható, melyben ismert művészek jelentkeznek be. Április 21-én Juhász Anna vezetésével, Petőfi estet láthatnak a nézők.

Ugron Zsolna Jajj, írni kell!  cimű műsorával kéthetente szerdán jelentkezik majd.

A Várkert online sorozat további elemei és a részletes programterv a Várkert Bazár honlapján és facebook oldalán érhető el.