Nem szükséges folyadék a kollagén fogyasztásához

2022. 30. 05., 4:45pm
Kiderült Geszler Dorottya szépségének titka


Geszler Dorottya

Geszler Dorottyáról mindenki tudja, hogy az ötvenes éveiben is bomba formában van: a műsorvezető és pilates oktató arcát és alakját jó néhány huszonéves is megirigyelné. Vajon hogyan tudja a szépségét megőrizni a programokkal teli hétköznapokban is, amikor alig jut ideje a feltöltődésre?“Különös gondot fordítok a hajam ápolására, hiszen a hosszú haj a védjegyemmé vált. Az életmódomból adódóan sok különböző hatás éri: imádok úszni, napozni a tengerparton, a fotózásokhoz pedig rendszeresen vasalják és göndörítik” - mondja a jóga- és pilátes oktatóként is aktív műsorvezető, a Miss Hungary egykori dobogósa, aki alig változott az eltelt évek során.

Éppen ezért lényeges Dorottya számára, hogy haja egészséges, fényes és hidratált maradjon. Ami a külső ápolást illeti, elmondja: mindig használ balzsamot, hidratáló pakolást, míg belülről a vitaminok mellett kollagént tartja a csodaszép haj titkának. És mivel a fotózások alkalmával gyakran sminkelik, számára fontos szempont, hogy a fehérje a bőre feszességének megőrzésében is segít.

“A vegán készítményeket részesítem előnyben, amelyek nem terhelik a bőrömet szintetikus összetevőkkel. A hidratálás és a célzott szérumok a napi rutinom részét képezik, hiszen a száraz bőrön a smink sem mutat jól. Rájöttem, ha egymás után, több rétegben viszem fel a tápláló készítményeket, az látványosan feltölti a bőrömet, míg belülről a kollagénnel támogatom” - teszi hozzá.

Akár a buszon ülve is bedobhatjuk

A kollagén persze nem csupán a haj és a bőr, hanem a csontok és az ízületek egészségének megőrzésében is nagy szerepet játszik. Kiemelten fontos ez Dorottyának, aki - az ízületkímélő mozgásformák mellett - súlyzókat is használ, régebben pedig balett táncosként terhelte a bokáját. Mivel azonban már 25 éve vegetáriánus, a kollagént nem viheti be húsfogyasztással a szervezetébe.

“Eleinte ez gondot okozott számomra, hiszen a kollagén általában por formájában elérhető. Nem mindig van lehetőség a port összekeverni a vízzel, és volt, hogy kellemetlennek találtam az ízét. Szerencsére az óta rátaláltam a Colafitre, így a kollagén fogyasztás már könnyű és praktikus, a hétköznapjaim részévé vált. Ez a termék ráadásul tiszta kollagént tartalmaz, nincs benne semmilyen adalékanyag” - mondja a műsorvezető, akinek a sűrű hétköznapokban, akár a buszon ülve is belefér, hogy bedobjon egy-egy kollagén tablettát.

“A tiszta kollagén formára leginkább a kockacukorra emlékeztet, neutrális, így az íze sem kellemetlen, és elolvad az ember szájában. A Colafit termékeit ráadásul nagyon könnyű beszerezni, szinte bármelyik patikában vagy bioboltban kaphatóak. Nagyobb kiszerelésben eper ízű C-vitamin is jár hozzá, így a két tápanyag segíti egymás hatását, együtt szedhető, és még finom is” - zárja Geszler Dorottya.

Fotók/forrás: Colafit