Nagyzenekar, hegedű virtuóz, operett

2022. 17. 12., 9:32pm
„ZENE-BOR” – A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gálakoncertje

 


Minden év december 30-án, a ZENE-BOR ünnepén nagyszabású gálakoncertet ad a világon egyedül álló, 100 Tagú Cigányzenekar.
Kétrészes műsoruk repertoárján a virtuóz cigányzene és a jól ismert klasszikusok mellett, olyan népzenei művek szerepelnek, melyeket különleges, egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a „100 Tagúra” jellemző hangzásvilággal gazdagítva.

A műsor egyik vendégszólistája Kállai Ernő Junior Prima díjas hegedűművész, napjaink egyik legkarizmatikusabb, fiatal virtuóza, aki mindig nagy szeretettel lép fel a koncerten.

Idén, hagyományteremtő céllal, Lehár Ferenc és Kálmán Imre népszerű operett részleteiből is átnyújtanak egy csokrot, két kitűnő, tehetséges művész: Benedekffy Katalin, a Budapesti Operettszínház vendégszólistája és Turpinszky-Gippert Béla, a Magyar Állami Operaház szólóművészének előadásában.

A koncertet, Lendvai „Csócsi” József főprímás vezetésével az elmaradhatatlan Pacsirta, a Radetzky induló és tűzijáték zárja.

Koncert, borkóstoló és négyfogásos vacsora várja a közönséget

Az est különlegessége, hogy a szünetben a közönség borkóstolón ismerkedhet Magyarország borpincéinek kiváló nedűivel. Azok a vendégek, akik a koncertélményen túl egy gasztronómiai utazáson is részt szeretnének venni, a műsor alatt négyfogásos ünnepi vacsora mellett élvezhetik a 100 Tagú hangzásban és látványban lebilincselő, páratlan előadását.

Budapest Kongresszusi Központ
(1123 Budapest, Jagelló út 1-3.)

2022. december 30. (péntek) 19 óra

Információ: www.argosart.hu