Nagyszabású kampányt indított az EHTM

2021. 23. 11., 6:28pm
Egy panelbeszélgetéssel indult útjának a #mindenlépésszámít nagyszabású országos kampánya néhány napja.

 

Inspiráló is lehet egy kihívás, amiért érdemes minden nap tennünk kell egy keveset, a rossz szokásoknak nem tett jót az elmúlt évek bezártsága sem.

Dr. Bagi Renáta pszichológus, Dr. Halmy Eszter elhízástudományi szakértő, egészségügyi szakme

Inspiráló is lehet egy nedzser, Dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai-világ-és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs vezetője, Dr. Petke Zsolt PhD, a Nyírő Gyula kórház osztályvezető főorvosa, pszichiáter, addiktológus, Dr. Toldy-Schedel Emil, a Budapesti Szent Ferenc kórház főigazgatója, Csősz Boglárka, a KC vírusmaszk tulajdonosa és fejlesztője és Kende-Hofherr Krisztina indította útjára a #mindenlépésszámít életmódváltást segítő kampányt,  a Füstmentes Világnapon.

 Az első napok a legnehezebbek

 „Mindenkiben él a vágy, hogy egy rossz szokást, egy függőséget mintegy varázsütésre, egyik pillanatról a másikra el tudjon hagyni. Ha azonban az életmódváltást így kezeljük, szinte biztosan kudarcot vallunk. A legvonzóbb kétségkívül a teljes változás lenne. A sikeres életmódváltási stratégiához azonban szükséges, hogy reális célokat tűzzünk ki, betartsuk a fokozatosság elvét és el tudjuk fogadni, ha feladni kívánt szokásainkból valami megmarad. Az emberek egy lényeges százalékának lehet olyan ártalomcsökkentő metódusokat ajánlani, amelyek hosszú távon javítják az életminőséget, s egyúttal a káros anyagoknak való kitettséget, illetve a krónikus betegségben eltöltött időt is csökkenthetik. Igaz ez a testmozgásra, a dohányzásra, és adott esetben jelentheti az optimálisnál nagyobb, de a kezdetinél lényegesebb csökkentett testsúly elérését is.” – mondta el Dr. Toldy-Schedel Emil kardiológus, a Szent Ferenc Kórház Főigazgatója. Hozzátette, hogy a hirtelen leszokási stratégiák kudarcélményhez, a kudarcélmény az újbóli leszokási kísérlet gyengülő sikerességéhez, összességében önértékelési válsághoz vezethet.

Az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom éppen ezért indította el a minden lépés számít kampányát, amelyhez most bárki csatlakozhat. 

Kiss Gergely és Csősz Boglárka

„Apróságnak tűnik, de a hétköznapokban is formálhatjuk saját és gyerekeink mentalitását a tudatos életmód érdekében. Szerintem a pazarlást és a műanyag szemetet, egészségkárosító anyagokat, vagy a füstöt ezernyi módon lehet csökkenteni. Legyen az nagy fogyasztó vagy magánember. Ha sok kicsi mozaikból és részsikerből próbálunk építkezni, az hosszútávú sikereket fog hozni” – tette hozzá Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki fiatalon a szüleire is jó hatást gyakorolt az életmódváltásban, és azóta is generációkat ösztönöz erre.

A panelbeszélgetés résztvevői mindannyian a maguk életére, szokásaikra vállalásokat tettek, a teljes beszélgetés hamarosan itt visszanézhető: https://www.facebook.com/ehtm.hu