Nagyok nagyjai – mindenki olvas

2022. 27. 02., 11:26pm
A Várkert Irodalom új sorozatában Ugron Zsolna író vendégeiként ismert művészek és gondolkodók idézik fel az ihletett pillanatokat.

by Szendi Horváth Éva

Szalóki Ági /Fotó: Emmer László/

A Nagyok nagyjai egy spontán utazás a meghívott vendégek személyes könyvtárába, ahova néha váratlan kerülő utakon vagy éppen meghökkentő rövidítéseken lehet eljutni.. Ők lesznek azok a „nagyok”, akik vallanak „nagyjaikról”, azaz legkedvesebb költőikről, íróikról. A sorozatkezdő, február 28-i est vendége Szalóki Ági, aki a saját könyvespolcáról válogatott szerzőket hoz magával.

Ugron Zsolna

Csupa irodalom és az élet, ami mögötte van. Kivételes találkozások nyomába szegődünk, hiszen mindenki olvas és mindenkinek vannak meghatározó olvasmányélményei. A Várkert Irodalom új sorozatában Ugron Zsolna író vendégeiként ismert művészek és gondolkodók idézik fel az ihletett pillanatokat. Lesznek köztük olyanok, akikről tudjuk, hogy sokat olvasnak, és olyanok is, akikről talán nem az olvasás jut először eszünkbe. A klasszikus vagy kortárs művek személyes vallomásokon, történeteken, anekdotákon keresztül kerülnek néha váratlan, szokatlan kontextusba.

A szövegeket ismert színművészek, vagy akár maguk a vendégek idézik fel a színpadon, és természetesen az írások hangulatához, gondolatiságához illeszkedő zene sem maradhat el.

A sorozatkezdő, február 28-i est vendége Szalóki Ági.

Szó lesz felnőtteknek írt gyerekversekről, és arról is, miért olvas mostanában egyes verseket más szemmel, más lélekkel. A beszélgetés mellett elmaradhatatlan a zene is, Ágit Csókás Zsolt kíséri gitáron.

Száraz Dénes

Vendégek:

Szalóki Ági - Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, dalszerző
Száraz Dénes – színművész
Csókás Zsolt – gitáros

Ugron Zsolna - író, szerkesztő

Szalóki Ági könyvespolca: „A lámpa nem látja önmaga fényét, a méz nem érzi önmaga édességét” Weöres Sándor

Február 28. hétfő, 19:00 – Várkert Bazár, Rendezvényterem

További információ: https://varkertbazar.hu/esemenyek/nagyok-nagyjai-mindenki-olvas