Nagy sikerrel zárult a jótékonysági aukció

2023. 02. 05., 5:09pm
Az adományozáson és az aukción összesen 39 alkotás kelt el

 

by Szendi Horváth Éva

2023. márciusában a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE), a Török Köztársaság Budapesti Nagykövetsége és a Yunus Emre Budapesti Török Kulturális Központ online adománygyűjtést indított.

2023. április 21-én a három intézmény a törökországi földrengés károsultjainak megsegítésére élő jótékonysági aukciót szervezett. A jótékonysági adományozásra és az aukcióra a Képzőművészeti Egyetem oktatói és hallgatói ajánlották felalkotásaikat. Az adományozáson és az aukción összesen 39 alkotás kelt el, 6.181.000 Ft értékben.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem 150 éves történetében először kérte fel oktatóit és hallgatóit, hogy alkotásaik felajánlásával jótékony célokat támogassanak. A jótékonysági adományozáson és az élő aukción az érdeklődők a kortárs művészeti alkotások széles és színes palettájával találkozhattak. A hallgatók mellett több elismert, a Képzőművészeti Egyetemen oktató művész is felajánlotta munkáját.

Az aukción 31 tétel kelt el, a legmagasabb licit értéke 450.000 Ft volt. Három alkotás talált gazdára a legmagasabb liciten: Felsmann Tamás: STUD. ARCH. {STUDIOSUS ARCHITECTURAE} NO. 311., Friedrich Barnabás: Fák alatt és Csapó Dóra Gabriella: Játszótér 0.1 c. munkái.

A jótékonysági aukció házigazdái Bálint Antónia és Gundel Takács Gábor voltak. Az eseményt felvezető koncerten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói működtek közre.

A vendégek a Takler pincészet borait kóstolhatták. A jótékony célt támogatandó, valamennyien pro bono járultak hozzá az eseményhez.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem által szervezett élő jótékonysági aukción és online adományozáson befolyt teljes összeg a Török Köztársaság Budapesti Nagykövetségén keresztül jut el a Török Köztársaság Belügyminisztériumának Katasztrófa- és Veszélyhelyzet Kezelési Elnökségéhez, akik a helyi segítőakciókat koordinálják.

Bővebb információ: https://www.mke.hu/jotekonysag/