Nagy siker a Zsenigyerek programja

2021. 15. 02., 5:30pm
Az Ediktum Alapítvány egy formabontó új kezdeményezést hozott létre, amely egy újszerű, a nyugati oktatásban honos módszertannal próbálja az általános iskolás tanulókat tanulmányi versenyre invitálni

Az Ediktum Alapítvány egy teljesen formabontó új kezdeményezést hozott létre, amely egy újszerű, a nyugati oktatásban honos módszertannal próbálja az általános iskolás tanulókat tanulmányi versenyre invitálni.

Többek közt olyan kreatív kihívásokkal indul a február, mint a „Rajzold meg a világod!”, „Te vagy a ritmus!” és „Benned van az X-faktor”

A kezdeményezés, egy olyan gyermekeket motiváló, tanulás és a pedagógus kollégákat otthonról támogató versenysorozat, amelynek fő lényegi pontja az interaktív kommunikáció.

A gyermekek számára érdekes, igényes mesék, történetek elolvasásával fogja az értő olvasást, a feladatok elkészítésének képességét fejleszteni. Minden esetben tapasztalt szakértők által összeállított, változatos, humoros kérdéssorok, feladványok segítik a gyerekek és szülők munkáját.

A legfőbb innováció a fiatalos és dinamikus hangvételen túl, a feladatok javításának módszertana. Ha a gyermek elakad, vagy első körben hibázik, akkor javított verziót kap vissza, saját maga tud korrigálni. Így az analitikus gondolkodást kellően tudja fejleszteni, ami a későbbiekben a mindennapos rutinfeladatok könnyű megoldásához lesz szükséges.

Vizuálisan Zseni és Wikka teszi a munkát vonzóvá a gyermekek számára. Zseni reál tárgyakból ügyes kisfiú, Wikka inkább egy humán beállítottságú, de nagyon szerethető kutya.

A figurák segítségével vicces képregény és feladatok formájában próbálja majd a Zsenigyerek csapata szerethetőbbé tenni a tanulást.

A most februárban kihirdetett, kétfordulós versenyek a felfedező-olvasás és élményalapú fogalmazásírás elsajátításának támogatásához használhatóak fel. Az óvodai nagycsoportos kortól a hatodik osztályosig, korosztályokra lebontva.

A versenyekről és a feltételekről további információt a www.zsenigyerek.hu oldalon találnak, ahol lehetőség nyílik a jelentkezésre a korosztály és a téma kiválasztásával.