Myrtill és a Swinguistique a Müpában

2022. 14. 02., 2:04pm
Micheller Myrtill talán legsikeresebb és legnépszerűbb formációja a francia manouche swing muzsikát játszó Myrtill és a SWINGUISTIQUE.

by Szendi Horváth Éva

A zenekar tíz esztendős jubileumát ünnepli, a február 18-i Müpa-esten azonban lemezbemutató is sor kerül. Az együttes ugyanis elkészítette negyedik albumát, amely a koncertre jelenik meg. Az új album dalai mellett természetesen a korábbi lemezek legnépszerűbb sanzonjai is megszólalnak.

A zenekar vendégművészként a színpadon Roby Lakatost, a hegedű művészét köszöntheti a közönség.  

A Myrtill és a SWINGUISTIQUE formáció 2011-ben alakult. 2012-ben megjelent az első albumuk, amely francia és angol nyelvű dalokat tartalmaz, egyéni manouche swing feldolgozásban. A CD nagy sikert aratott, hiszen alig egy év alatt aranylemez lett.

2013-ban jelent meg következő kiadványuk, melyen a  méltatlanul elfeledett ötvenes, hatvanas évekbeli magyar nyelvű dalok átiratai hallhatók. A közönség nagy örömére, a harmadik albumukra az ikonikus Édith Piaf sanzonjaiból válogattak egy műsorra valót.

Nagy sikerrel koncerteztek az évek során, hazai fesztiválokon és szerte Európában, Németországtól Montenegróig.

A most megjelenő negyedik lemez szintén számos francia sanzont és egy magyar nyelvű dalt tartalmaz.

Az Artisjus előadói díjas Micheller Myrtill immár negyedik alkalommal tér vissza a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermébe önálló, egész estés koncertjével. Most is — mint eddig mindig! — más műsorral jelentkezik majd. A közönségének ezúttal is újabb arcát mutatja meg.

Myrtill és a Swinguistique:

ének – Micheller Myrtill 

gitár – Pintér Tibor, Szabó Illés 

nagybőgő – Sárkány Sándor 

dob – Hidász Tamás 

Vendég: Hegedű – Roby Lakatos

Myrtill és a Swinguistique - 10 év

Február 18., péntek, 20:00 – Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

További információ: https://www.mupa.hu/program/vilagzene-jazz-konnyuzene/myrtill-es-a-swinguistique-10-ev-2022-02-18_20-00-bbnh?fbclid=IwAR01FWCogrOL3gBVH-B5L7Fvxz8MpV80xL241C6JEuhNmdnhB3nhAXjV658