Montse Valdés képei Budapesten

2020. 22. 09., 9:59am
A közelmúltban Spanyolország kiemelkedő kvalitású kortárs festőjének, Montse Valdésnek a képeiből nyított  kiállítást a KORART Modern és Antik művészeti galéria.

A közelmúltban Spanyolország kiemelkedő kvalitású kortárs festőjének, Montse Valdésnek a képeiből nyított  kiállítást a KORART Modern és Antik művészeti galéria.

A hazai közönség először láthatja a barcelonai festő különleges emberábrázolásait. A 27 alkotást felvonultató exkluzív tárlat egy hónapon keresztül ingyenesen látogatható.

Eltökélt szándékunk, hogy a magyar közönségnek bemutassuk a ma élő spanyol művészek legnagyobbjait. Ezért is nagy megtiszteltetés, hogy elsőként Spanyolország egyik legkiemelkedőbb kortárs festője, Montse Valdés képei lesznek láthatóak nálunk - mondta Jókay Mária művészettörténész, a KORART művészeti galéria vezetője.

A most 61 éves Montse Valdés nagyméretű olajvászon festményekre szakosodott és festményeit a műgyűjtők világszerte nagyra becsülik és értékelik. A képei közelről csupán a palettakéssel hagyott mozdulatok nyomait vagy a színvilágot érzékeltetik. Ám egy távolabbi perspektívából nézve jól látható a vonalak összhangja: kialakul arc, vagy a testek alakja.

Montse Valdés nem egy szokványos festő, hiszen nemcsak formákat, hanem lelkeket is fest, amit manapság már elfelejtettük, – tette hozzá Jókay Mária. Úgy fest meg embereket, ahogy a modern művészek közül senki más: újjáteremti a létezését, vászonra viszi a nyugalommal teli emberi lelkeket is.

A KOR a kortalanságot jelképezi, azaz a múltat, a jelent és jővőt, az ART pedig mindez művészetét, – mondta Csorba László, a KORART társtulajdonosa. Ezen gondolat mentén kerülnek a lakberendezési és művészeti tárgyak a KORART galériába. Hitvallásuk megmutatni, hogy a XXI. századi enteriőrben megférnek a régmúlt, a múlt és a jelen tárgyai is.

Montse Valdés  kiállítása a most nyílt KORART Modern és Antik művészeti galériában (1052 Budapest, Balaton utca 4.) október 18-ig, naponta 10-18 óráig ingyenesen tekinthető meg. Belépéskor a kézfertőtlenítés kötelező és a maszk viselése ajánlott, előzetes regisztráció nem szükséges.

A barcelonai festő. különleges emberábrázolásait bemutató tárlat következő tervezett állomása Szentpétervár.