Modern mese

2022. 20. 02., 9:09pm
A Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban a február 25-én kerül bemutatásra Tünet Együttes Nothing personal című produkciója.

by Szendi Horváth Éva

Volt egy ember, már ha tényleg volt, aki addig-addig facsarta és zsigerelte magát, míg kemény lett, száraz, örömtelen és hajlíthatatlan. Az egész világgal csak hadakozott, ezért aztán páncélt kellett növesztenie. De volt ennek az embernek egy gyermeke, és ez az ember nem akarta, hogy a gyermek észrevegye rajta a változást, így hát szemre ugyanaz maradt, aki előtte volt. De a páncélzata a bőre alatt egyre csak hízott befelé és vastagodott. Végül már az egész ember nem volt más csak egy magától mozduló páncél, amiben a kötelességtudó szív minden dobbanással önmagát repesztette-sebezte. Néha már jobban fájt neki a létezés, mint amennyire az ő halála fájhatna bárkinek is ezen a földön. És akkor ez az ember…

Ez a történet nem rólam szól. Nem azért, mert sokan járunk hasonló cipőben, hanem azért, mert ott kezdődik, ahol megszűnik az én.

A próbafolyamat során az alkotók Boldizsár Ildikó mesekutató, és az általa kifejlesztett terápiás módszer segítségével járják körbe elakadás-történeteiket, hogy megalkothassák saját meséjüket és mesehőseiket.

Rendező: Szabó Réka

Előadók és alkotótársak: Peer Krisztián, Szabó Réka, Szász Dániel

Zeneszerző, zenész: Márkos Albert

Díszlet-jelmez: Jeli Sára Luca. Bérczi Zsófia

Fény: Szabon Balázs, Dézsi Kata

Produkciós asszisztens: Barna Alexandra

Szakmai konzulens: Czakó Máté

 

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház